Inlägget innehåller reklam för min webbshop och böcker.
Sensommarens lila guld! Att baka med blåbär går att variera i all oändlighet och ger det där lilla extra till ditt bakverk. Lägg dem i knäckiga pajer, vaniljkrämsfyllda blåbärsmuffins eller varför inte i en blåbärsmazarin?
Blåbär förvaras bäst i en lufttät behållare i kylskåpet. För maximal hållbarhet, undvik att tvätta dem innan förvaring, då detta ökar fuktigheten och förkortar hållbarheten. Blåbär går utmärkt att frysa in och håller sig fina i 6-12 månader, om man fryser in dem i en lufttät burk eller fryspåse.
Har du bakat något med blåbär nyligen? Dela jättegärna med dig i kommentarsfältet och ladda gärna upp en bild! 💙
Tänk dig key lime pie fast med blåbär. Sprött pajskal med digestivekex, krämig blåbärsfyllning och fluffig blåbärsmaräng. Ja, den ultimata blåbärspajen helt enkelt.
Saftiga blåbärsmuffins med vaniljkrämsgömma och knaprigt havresmul
Alltså dessa blåbärsmuffins är tar liksom hela konceptet med muffins till en helt ny nivå. Får man säga så om sina egna muffins? Men jag ska förklara. De är gaaaalet saftiga. Alltså på riktigt smälter i munnen och som om det inte vore nog så är de fyllda med vaniljkräm och toppade med ett knaprigt havresmul för crunch. Förstår ni nu? Ni måste testa!
Wienerstänger är en klassisk småkaka med fyllig och mjukspröd mördeg som fylls med bär av valfri sort och toppas med härlig glasyr. Dessa har jag fyllt med blåbärssylt.
Blåbärsprinsess – prinsesstårta med blåbär
Den här gången provade jag att göra en prinsesstårta med blåbär nu när det finns så mycket blåbär att plocka och det blev sååå gott. Blåbär i sig är ju väldigt gott som det är men att koka dem till en sylt och ha dem i bakverk är också väldigt trevligt. Enklaste sättet enligt mig är att baka tårtan som en stubbe i en långpanna!
Som ni kanske redan har anat så ÄLSKAR jag glass som görs utan glassmaskin. Så mycket att jag gjorde en hel bakbok dedikerad till det. Det kräver endast några enstaka ingredienser och inga specialredskap. Bakning när den är som bäst! Häromdagen gjorde jag denna ljuvliga blåbärsglass med en ljuvligt krämig konsistens, en massa smak av blåbär och en intensiv, helt naturlig färg.