Så här gör du:
- Vaniljkräm: Dela en vaniljstång på längden. Skrapa ur fröna och lägg både frön och skal tillsammans med mjölk i en kastrull. Låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa ihop strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medelvärme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna. Lyft upp vaniljstången.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medan du rör om. Häll sedan över krämen i en lufttät burk. Ställ burken i kylskåpet för att kallna medan du gör resten av receptet.
- Muffins: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Placera stora, stabila muffinsformar på en plåt.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt mjölken, rör om och ställ kastrullen åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Vänd ner smörmjölken försiktigt och sikta sedan ner resten av ingredienserna till muffinsmeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Blanda ihop blåbär med vetemjöl. Tillsätt hälften av blåbären till smeten och vänd försiktigt ner dem. Fördela muffinssmeten i muffinsformarna.
- Fyll en spritspåse med vaniljkräm. Spritsa vaniljkräm i mitten på varje muffins och toppa sedan med resten av blåbären.
- Nyp ihop alla ingredienser till smulet till en smulig deg. Strö detta över muffinsarna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man använda vaniljsocker istället för vaniljstång och hur mycket i så fall?🙂
ÄLSKAR dina recept, bakar endast efter dina recept😍
Hej Camilla
Kan man använda den färdig vanilj kräm? Jag menar Marsan pulver som man kan blanda med mjölk och få vanilj kräm.
Går dom att frysa?🤔
Hejhej, ursäkta sent svar. Det går bra ☺️
Går de att frysa in? I så fall – hur tinas de bäst upp? I rumstemperatur eller långsamt i kyl? 🙂
Funkar utmärkt! Tinas i rumstemperatur. Kram
Ser jättefina ut! Har du något förslag på andra mjölsorter för att få dem glutenfria?
Testade baka igår, och de blev sååå goda! 😍 hade tyvärr inga stadiga muffinsformar hemma, så det såg ut som en långpanna blåbärspaj när jag tog ut dem ur ugnen. Det störde inte, även om de definitivt inte blev lika stiliga som på din bild. Havresmulet blev så gott så tror jag lagar dubbel sats nästa gång!
Hej! Om jag vill göra fler, fast mindre, muffins, hur länge ska de då stå inne i ugnen och är det samma värme (200)?