
Inlägget innehåller reklam för min webbshop.
Det är ju ingen hemlis att jag älskar prinsesstårta. Det är en av mina absoluta favoriter för att jag älskar fluffigheten i en prinsesstårta. Fluffiga bottnar varvade med len, hemkokt vaniljkräm, syrlig sylt, fluffig grädde och marsipan. Bara marsipanen gör ju att man blir glad med sin fina färg.
Den här gången provade jag att göra en prinsesstårta med blåbär nu när det finns så mycket blåbär att plocka och det blev sååå gott. Blåbär i sig är ju väldigt gott som det är men att koka dem till en sylt och ha dem i bakverk är också väldigt trevligt.
Den här prinsesstårtan har jag gjort som en stubbe vilket enligt mig är det absolut enklaste sättet att baka en prinsesstårta på då det i grunden bara är en rulltårtabotten som man skär i tre lika stora längder. Mindre meck och betydligt kortare gräddningstid – bara några enstaka minuter.
Botten till den här tårtan har jag bakat i en långpanna med måtten 30×40 cm. Den finns att köpa HÄR!
Vi gör liknande blåbärsprinsess i Luleå på konditorierna 🙂 men vi kör blåbärsgrädde också, så populära hos kunderna
Hej. Jag följer ditt standardrecept då jag gjorde min andra princesstårta i livet, den första när jag var 14 år och var prao på ett bageri. Nu nästa 50 år senare var det dags igen😅. Lite kul är att jag skulle använt blåbärssylt då min fru inte gillar hallonsylt. Jag fick en för låg sockerkaka då formen var lite för stor och kunde bara dela en gång så det får bli nästa gång. Tack för recept och en bra handledning.
Men vad fint att höra! Tack så mycket ☺️
Hur länge håller sig sylten i kylskåp?
Är receptet för en 30 x 40 cm form? På bilden ser det ut att vara en mindre form
Den är bakad i 30×40 ❤️
Hur länge står sig sylten? 😍
Tack snälla för ett underbart recept! 💙💜
Hej! Om jag önskar görs en till 18 personer. Kan jag göra receptet x3 och typ tre långpannebottnar eller hur hade du gjort?