En drömgod äppelkaka med mazarinbotten och kolaäpplen.
Låt mig presentera äppelkakornas äppelkaka med en galet saftig och mjuk mazarinbotten och kolaäpplen som bara smälter i munnen. Den här kakan är en så kallad upp- och nervänd kaka där allting monteras tvärtemot hur kakan serveras. I botten av formen hälls en kola, därefter de tunt skivade äppelbitarna och sist hälls kaksmeten på. När kakan är färdiggräddad så vänds den upp och ner och blir väldigt vacker med de glansiga kolaäpplena i ett fint mönster. Äppelkakan blir extra god tillsammans med en kula vaniljglass.
Kan man göra den glutenfri? Ser så god ut 😍
Det ser jätte gott ut! Vad ska man ha istället för mandelmassa?
Vad för sorts form hade du? 😊
Ser läcker ut! Är den densamma som Tart Tartan?
Ser gott ut! Hur skär du äpplena? I hälften eller i klyftor och sen skär de tunt? Undrar också vilken typ av form man kan ha, funkar en pajform som inte har jätte hög kant?
Den står i ugnen nu! Går den att göra med päron också eller behöver jag ändra något då?
Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mycket ska jag ta då?
Ser magiskt gott ut! Saknar dock salt i receptet, borde man tillsätta det tro? Exempelvis till kolan.
Kan jag byta ut vetemjölet mot mandelmjöl?
Gjorde detta recept idag. Överlag mycket god kaka. Dock så minskade jag till 1 dl farinsocker till kolan och även 1 dl till mandelkakan. Personligen så tycker jag att farinsockret tar över smakupplevelsen så nästa gång skippar jag den.
Hej! Kakan stod inne i ugnen 30 min och var torr, men när jag vände upp den på fatet rann kolasåsen ut. Vad gjorde jag för fel?
Funkar det att förbereda denna? Tänker att den säkert är godast att äta ljummen så man kan kanske värma den lite innan servering?
Kan man ta bort mandelmassa utan att ersätta den med något? Är allergisk mot mandel
Kan man göra i långpanna? Receptet c3?