Receptet ger 6 portioner shawarma – kycklingkebab i ugn.
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden . Blanda ner filébitarna ordentligt i marinaden och låt dem marinera en stund, minst 30 min, men allra helst över natten i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort en bit från potatisen eller löken som du kan använda som stöd till grillspettet. Jag rekommenderar potatis, det finns risk att kebaben viker sig i ugnen om du använder en lökhalva. Lägg löken/potatisen med snittytan neråt i en ugnsform. Tryck in spettet mitt i löken/potatisen och trä kycklingbitarna på spettet. Avsluta med att ringla olivoljan över.
- Sätt in formen mitt i ugnen och låt köttet få lite stekyta, det tar cirka 8 minuter. Sänk sedan värmen värmen till 175 grader och låt kycklingen ugnsstekas långsamt i cirka 45 minuter. Ta ut kebaben från ugnen, skiva strimlor. Om kebaben inte är färdiglagad i mitten kan du steka skivorna lite snabbt i olja i en stekpanna. Servera med pitabröd, grönsaker och kebabsåser.