Fatoush – libanesisk sallad à la Zeina Mourtada

Fotograf: Hannah Hedin

Fatoush är en fräsch och god libanesisk sallad med krispigt tuggmotstånd tillagad av matdrottningen Zeina Mourtada.

Som fräscht och krispigt tillbehör till den goda kebaben i avsnitt 7 av ”Iftar med…” bjöd Zeina på den ljuvliga libanesiska salladen fatoush.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fatoush – libanesisk sallad à la Zeina Mourtada

Portioner: ca 6

Ingredienser

1 gurka
2 tomater
2 salladslökar eller 1 rödlök
1 knippe rädisor
1 bunte persilja
1 bunte färsk mynta eller 2 msk torkad mynta
2-3 paprikor, gärna i olika färger
1 romansallad eller en liten isbergssallad
4 msk olivolja
1 pressad citron
1 msk sumak (syrlig kryddblandnig)
1 msk salt
0,5 dl granatäppelsirap
2 pitabröd och granatäppelkärnor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 6st

Ingredienser

1 gurka
2 tomater
2 salladslökar eller 1 rödlök
1 knippe rädisor
1 bunte persilja
1 bunte färsk mynta eller 2 msk torkad mynta
2-3 paprikor, gärna i olika färger
1 romansallad eller en liten isbergssallad
4 msk olivolja
1 pressad citron
1 msk sumak (syrlig kryddblandnig)
1 msk salt
0,5 dl granatäppelsirap
2 pitabröd och granatäppelkärnor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 1 stor skål fatoush, ca 6 portioner.

  1. Fritera pitabröden eller baka dem i ugnen tills de får en fin gyllene färg, bryt sönder i bitar och ställ åt sidan.
  2. Blanda samman citron, olivolja, granatäppelsirap och salt i en skål och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil.
  3. Blanda sedan samman grönsakerna med citronblandningen och sumak. Garnera med pitabröd, granatäppelkärnor och servera genast.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 1 stor skål fatoush, ca 6 portioner.

  1. Fritera pitabröden eller baka dem i ugnen tills de får en fin gyllene färg, bryt sönder i bitar och ställ åt sidan.
  2. Blanda samman citron, olivolja, granatäppelsirap och salt i en skål och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil.
  3. Blanda sedan samman grönsakerna med citronblandningen och sumak. Garnera med pitabröd, granatäppelkärnor och servera genast.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?