Receptet ger ca 50 stycken Oreo chocolate chookies.
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, salt och espressopulver i en bunke.
- I en annan bunke vispar du ihop smör och farinsocker riktigt krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet i 2-3 minuter.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smörvispet och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
- Grovhacka 10 stycken Oreos med dubbelfyllning och arbeta in det i degen.
- Låt degen stå inplastad i kylskåpet i minst 1h innan du fyller och formar den till kakor.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Dela degen i 50 lika stora delar (35 g per kaka). Dela varje bit i 2 lika stora delar, platta till delarna och lägg fyllning från 1 dubbelfylld Oreo mellan dem. Nyp ihop kanterna så att degen försluter fyllningen helt och hållet innan du rullar den till en jämn boll.
- Placera kakbollarna på plåtar med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
- Låt plåtarna stå i frysen i 5 minuter innan du gräddar kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Kakorna ska fortfarande vara mjuka när du tar ut dem. Det är först när du låter dem svalna på den varma plåten i rumstemperatur som den stelnar. Under tiden kan du dekorera dem med mörk choklad och mini oreos.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man skippa bikarbonatet?
Hej. Vad kan man ha istället för espressopulver?
Ser super goda ut! Hade hoppats på bilder/video av detta recept då det verkar lite pilligt att baka🤩
Var är det bäst att förvara dessa kakor? I kylen? Isåfall hur länge?
Tyckte dessa var jättegoda! Men undrar över att det står 50 st kakor i receptet, jag fick ihop nästan 30 och då vägde jag varenda kaka till 35 gram som det står 🤔
Älskade dom jag är 12 år gammal du är min favorit youtuber.
Hur lång tid tar det att baka dom🤗