Så här gör du:
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Arbeta ihop alla ingredienserna till degen för hand bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Fyllning: Skär av bladen på jordgubbarna. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en rymlig skål.
- Ha ner resten av ingredienserna till fyllningen i skålen och blanda ihop tills alla ingredienserna blandat sig väl med jordgubbarba.
- Kavla ut degen till en cirkel med diameter på ca 24 cm på ett mjölat bakplåtspapper.
- Skeda upp fyllningen i ett jämnt lager av degcirkeln men lämna en marginal med ca 4 cm längd med kanterna.
- Vik över kanterna av den överblivna degen så att du får som en ram runt fyllningen.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg, garnera med rårörsocker och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt pajen svalna lite i rumstemperatur innan du serverar den med en kula glass.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser gott ut!
😍😍
Går det bra med hallon om en inte har eller gillar jordgubbar? Någon justering i så fall?
Funkar utmärkt med hallon! Bara att byta av rakt av 🙂
Kan man göra denna med frysta jordgubbar också?
Hejhej, det går men se till att vätska ur dem ordentligt, då det annars blir för mycket vätska 🥰