Receptet ger ca 30 stycken saftiga sockerkringlor med citronsocker.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i kardemumma, vanilj, smör delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
- Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik den sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
- Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln. Forma varje remsa till en kringla eller annan valfri form. Jag återkommer inom kort med en video där jag visar hur jag formar dessa kringlor men det man ska göra är att tvinna remsan och sedan korsa ändarna i mitten på remsan och sedan vända på den.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Smält smöret till toppingen i en kastrull. Häll sockret i en djup tallrik och riv ner citronskal. Blanda ihop. Låt bullarna och smöret svalna innan du penslar dem och doppar dem i sockret.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Tycker det är lite otydligt recept, det står inte hur degen ska vara när den är klar, svårt för mig som gjorde halva att veta hur tjock den skulle vara när man kavlade ut degen. Men annars gott recept
Så otroligt goda 😍
Vad glad jag blir att du gillade dem! 🥰