Saftig morotskaka med fluffig citronfrosting.
I höstas åt jag på ett fik i Malmö som jag tyvärr inte minns namnet på men som hade en fantastiskt god morotskaka. Kakan var genomsaftig och toppad med len och fluffig citronfrosting. Efter att jag ätit den har jag inte kunnat sluta tänka på den och var bara tvungen att ta fram en liknande morotskaka själv. Det är ju lite lättare att baka en morotskaka själv än att åka hela vägen från Stockholm till Malmö för att äta den haha.
Inspirationen och hjälpen till att uppnå samma morotskaka med citronfrosting som jag åt i Malmö tackar jag Tove för. Ni hittar hennes blogg HÄR!
Till den här morotskakan gjorde jag en annan variant på frosting än den jag brukar göra. Denna görs nämligen på smält smör vilket gör det betydligt lättare att få en frosting utan klumpar och som dessutom gör den väldigt fluffig då den vispas extra mycket.
Om man gör det glutenfritt hur mycket mjöl lägger man
Hejhej! Jag har inte provbakat den glutenfri än men återkommer så snart jag gjort det 🥰
Hej! Har du rekommendation på hur man gör den glutenfri? /Åsa
Hejhej! Jag har inte provbakat den glutenfri men återkommer så snart jag gjort det 🥰
Tack, då ser jag fram emot att kunna testa den då 😍🤤
Hej! Ska vi blanda moroten i smeten?
Hejhej! Nu har jag uppdaterat receptet 🙂
Hej hej!
Finns det nått annat jag kan ha i frostingen istället för citron?
Hejhej! Du kan skippa det helt. Apelsinskal är också gott 🙂
Eller lite vanilj.
Hej! Skulle man kunna blanda i lite citronsaft i frostingen också, eller skär det sig då?👀🍋
Hejhej! Det gör tyvärr att frostingen blir för lös ❤️
Tack så mycket för svaret!🥰 Den blev supergod!! (fast lös i mitten så jag borde nog gräddat lite längre än 45 😉) Undrar förresten om det kanske var morotskakan på Katarina stenugnsbageri i Malmö du åt, var min favorit när jag bodde där!🍰 Kan varmt rekommendera den allafall❤️
Hej..undrar hur jag kan se ditt skyddade inlägg.. står att man behöver lösenord
Jisses så gott det här blev! 🙂 Funderar på om det går som muffins också… Tror du att det skulle gå att helt enkelt hälla i smeten i muffinsformar och sedan grädda ungefär som för vanliga muffins? Mvh Camilla
Hejhej, det borde gå fint! Kan variera något i gräddningstid, håll koll och kolla med sticka 🥰
Hej Camilla!
Tack för helt fantastiska recept 😊 Tror du man kan frysa morotskakan?
Hälsningar Jenny
Hejhej! Tack själv fina du. Det går jättebra 😊
Min pojkväns kommentar efter att jag bakat denna: “Det här är nog faktiskt det godaste du har bakat. Någonsin”. TACK för ett bra recept Camilla!! 🥰
Vad glad jag blir att ni gillade den! 🥰 Tack själv!
Hej! Har du testat göra den glutenfri än?😍
Hejhej, nej tyvärr <3 ligger på agendan! Pröva gärna söka på bloggen efter glutenfri morotskaka så kommer det upp recept som går att anpassa till glutenfritt 🥰
Samma här! Min pojkvän vart helt lyrisk! Bästa receptet någonsin!😍😍
Vad kul att ni gillade den! 🥰
Hej tänkte baka denna idag , kan man frysa in med frostingen?
Tack
Hejhej, det går bra! 🥰
Hej min smet var gyllen brun när jag la in den i ugnen och den smakade lite udda ska det vara så // Emma
Hejhej, smeten ser lite så ut med tanke på kanelen och morötterna. Hur smakade den udda? 🥰
Hej! Kanske en dum fråga men när man river morötter blir det ju ganska vattnigt… Ska man väga upp 300 gram inkl vätskan och ösa ner allt?
Det är morötterna du ska använda, inte vätskan 😊
Hejj ska den förvaras i kylen när den e klar?
Ja 🥰
Hej. Om jag vill undvika bikarbonat skulle jag isf kunna ta två tsk bakpulver istället? Tack på förhand.
Ser väldigt gott ut! Har ätit en morotskaka med nötter som var extremt god. Hur skulle du göra då?
Hejhej, tack! Du kan hacka ner lite nötter i smeten om du önskar det ☺️
Har du hunnit baka kakan glutenfri ennu ? 🙂
Hej, har du testat att göra denna glutenfri ännu? 😊❤️
Hej Camilla?
Jag är ett stort fan av att spritsa och tänkte göra dessa i muffinsformar. Funkar frostingen att spritsa eller är den för lös?
Den blev super god, men inte riktigt klar efter 45 minuter, utan jag behövde baka i 90 minuter.
Hejhej! Vad kul att du gillade den, tack! Ja, alla ugnar är verkligen olika, ibland behövs det mer och ibland mindre 🤩
Jag behövde grädda minst 30 min längre än enligt recept för att den skulle sätta sig. Har inte smakat än men det ser otroligt gott ut och doftar otroligt! Kommer testa göra igen
Vad kul att du tyckte om den ❤️ Alla ugnar är olika effektiva och beroende på materialet på formen så påverkas även gräddningstiden. Så bra att du höll koll på kakan 😍 Kram!
Hej!
Det här receptet låter helt fantastisk, men jag tänkte baka till ett kalas och skulle därför behöva en större mängd. Har du tips hur man skulle kunna förvandla receptet så det går att baka i långpanna?
Jag minskade sockermängden till 3 dl samt gjorde häften av mängden frosting, vilket räckte mer än väl. Droppade även citronsaft över kakan innan frosting ströks på.
Fantastiskt fin, god o luftig kaka. Tack 🙂
Låter helt magiskt, kul att du gillade den! Tack själv ☺️
Kan man frysa in frostiges? Fick en del över nämligen.
Du är så himla underbar, både som människa o dina bakverk är helt sjukt goda! Idag har vi både prinsesstårtan och morotskaka på födelsedagskalaset 😍
Var det Coffee Factory i Malmö? Den var så sjukt god!! Drömmer om den.. Tyvärr har de bommat igen 🙁
supergod! Enkelt att följa, kakan var i ugnen i 60 min enligt receptet och blev perfekt saftigt.
Vad kul att höra, tack! ☺️
Hej! Kan man bröa formen istället för att ha bakplåtspapperP
Hej hej! Det borde gå bra. Jag tycker den blir saftigare när man använder bakplåtspapper. Lycka till! ☺️
Hej! Bästa höstkakan! Tror du att det passar att göra dessa i mufffinsformar? Hur ska jag tänka isåfall?
Hejhej! Har inte testat med just detta recept men borde inte vara några konstigheter – håll koll på tiden i ugnen!