Vill du göra ett enkelt, snabbt och hjärtformat bakverk så ska du testa dessa småkakor. Hjärtformade mördegskakor med fyllning av nutella som bara smälter i munnen. Perfekt att ge bort som en kärleksfull present eller att baka till sig själv för lite self love!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g kallt smör
120 g Nutella
Tips!
Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 msk psylliumfröskal och 3,5 dl potatismjöl.
Vill du inte baka av alla kakor på en gång så kan du göra så många kakor du vill ha och sedan plasta in och frysa in resten av degen. Den håller i frys i upp till 3 månader.
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Arbeta ihop vetemjöl, florsocker, vaniljsocker och kallt, tärnat smör bara precis tills det går ihop till en jämn deg. Detta görs med fördel i matberedare men går också bra att göra för hand.
Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på mjölat bakbord, 1 cm tjockt. Stansa ut hjärtan och fördela dem på plåten med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i frysen så att kakorna stelnar ordentligt i minst 30 minuter. Detta kommer att göra så att kakorna håller formen i ugnen sen.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska inte ha fått färg men blivit matta i färgen.
Gör en hjärtformad grop i mitten av kakan medan de fortfarande är varm. De är mjuka när de precis kommit ut ur ugnen så man kan bara trycka till en hjärtform för hand eller med hjälp av en mall.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du fyller de hjärtformade groparna med nutella. Servera direkt och njut!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g kallt smör
120 g Nutella
TIPS!
Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 msk psylliumfröskal och 3,5 dl potatismjöl.
Vill du inte baka av alla kakor på en gång så kan du göra så många kakor du vill ha och sedan plasta in och frysa in resten av degen. Den håller i frys i upp till 3 månader.
Dela receptet
Såhär gör du:
Arbeta ihop vetemjöl, florsocker, vaniljsocker och kallt, tärnat smör bara precis tills det går ihop till en jämn deg. Detta görs med fördel i matberedare men går också bra att göra för hand.
Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på mjölat bakbord, 1 cm tjockt. Stansa ut hjärtan och fördela dem på plåten med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i frysen så att kakorna stelnar ordentligt i minst 30 minuter. Detta kommer att göra så att kakorna håller formen i ugnen sen.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska inte ha fått färg men blivit matta i färgen.
Gör en hjärtformad grop i mitten av kakan medan de fortfarande är varm. De är mjuka när de precis kommit ut ur ugnen så man kan bara trycka till en hjärtform för hand eller med hjälp av en mall.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du fyller de hjärtformade groparna med nutella. Servera direkt och njut!
Arbeta ihop vetemjöl, florsocker, vaniljsocker och kallt, tärnat smör bara precis tills det går ihop till en jämn deg. Detta görs med fördel i matberedare men går också bra att göra för hand.
Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på mjölat bakbord, 1 cm tjockt. Stansa ut hjärtan och fördela dem på plåten med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i frysen så att kakorna stelnar ordentligt i minst 30 minuter. Detta kommer att göra så att kakorna håller formen i ugnen sen.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska inte ha fått färg men blivit matta i färgen.
Gör en hjärtformad grop i mitten av kakan medan de fortfarande är varm. De är mjuka när de precis kommit ut ur ugnen så man kan bara trycka till en hjärtform för hand eller med hjälp av en mall.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du fyller de hjärtformade groparna med nutella. Servera direkt och njut!
Hur länge håller kakorna i kakburk? Ska nämligen baka till ett bröllop nästa vecka (13/8). Tänkte om man kunde baka dem en vecka innan.
Tips!
Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2 msk psylliumfröskal och 3,5 dl potatismjöl.
Vill du inte baka av alla kakor på en gång så kan du göra så många kakor du vill ha och sedan plasta in och frysa in resten av degen. Den håller i frys i upp till 3 månader.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Har prövat och dom blev jättegoda😋
Vad kul att du gillade dem! 😊 Tack!
Hur länge håller kakorna i kakburk? Ska nämligen baka till ett bröllop nästa vecka (13/8). Tänkte om man kunde baka dem en vecka innan.