Så här gör du:
- Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme).
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
- Rita upp ett hjärta som är ca 25 cm högt på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stjälp upp marängsmeten i mitten på hjärtat. Bre ut smeten mot kanten av hjärtat så att marängsmeten fyller ut hela hjärtat.
- Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
- Hallonmousse: Mixa bären släta med hjälp av en mixer/stavmixer. Sila bärmixet genom en finmaskig sil och ner i en kastrull så att du bara får slät pure och blir av med eventuella skalbitar. Tillsätt vatten, strösocker och agar agar pulver i kastrullen. Låt koka under omrörning på hög värme i ca 3-4 minuter.
- Häll över purén i en skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré. Ha koll hela tiden, för när det svalnat för länge blir purén hård. Du vill kunna vispa ner den i grädden utan att det blir klumpar av tjock puré.
- Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner bärmoset utan att det skär sig. Tillsätt bärmoset och vispa lite till. Fyll din pavlova med hallonmoussen. Garnerna med färska bär, röd oxalis och florsocker.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ganska roligt att man ska ha blåbär i en hallonmousse. 😉😂
Haha tack för att du påpekade! Nu är det ändrat 😂❤️
Om man vill byta ut agar agar mot vanligt gelantin, hur mycket ska man då ta?
Hejhej! Du kan läsa mer om det här: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ 🥰
Hej!
Ser fint ut! Får bli sonens födelsedagstårta… Undrar då om man kan byta till vegansk grädde?
Hejhej, tack fina du! Har inte prövat detta själv, men borde inte vara några problem. Säg till om du prövar! 🥰