Passionsfruktstryfflar

Krämiga och härligt sötsyrliga passionsfruktstryfflar rullade i kokos.

Jag älskar chokladtryffel! Lent, gott och går att variera i oändlighet både med chokladsort och smaksättning. Den här varianten är en fruktig och sötsyrlig variant med smak av vit choklad, passionsfrukt och kokos. Fräscha smaker i en härligt söta passionsfruktstryfflar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
passionsfruktstryfflar

Passionsfruktstryfflar

Portioner: 25

Ingredienser

250 g vit choklad
25 g smör
3 stycken passionsfrukter
1 msk glykos
1,25 dl vipsgrädde
0,5 tsk flingsalt
ca 1,5 dl riven kokos att rulla i

Tips!

Gör veganska passionsfruktstryfflar genom att byta ut chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot växtbaserad vispbar grädde.

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

250 g vit choklad
25 g smör
3 stycken passionsfrukter
1 msk glykos
1,25 dl vipsgrädde
0,5 tsk flingsalt
ca 1,5 dl riven kokos att rulla i

TIPS!

Gör veganska passionsfruktstryfflar genom att byta ut chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot växtbaserad vispbar grädde.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Hacka den vita chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
  2. Dela och gröp ur passionsfrukterna och ha ner det urgröpta i en kastrull tillsammans med glykos och vispgrädde.
  3. Ställ kastrullen på spisen på högsta värmen. Ta bort kastrullen från värmen precis när innehållet börjar koka upp.
  4. Häll ner den varma gräddblandningen i skålen med choklad och smör, genom en finmaskig sil så att du blir av med passionsfruktskärnorna.
  5. Tillsätt flingsalt och rör om tills du får en jämn smet där alla chokladbitar smält helt och hållet.
  6. Plasta in skålen och låt stelna i rumstemperatur i minst 5h.
  7. Rulla smeten till 25 lika stora bollar och rulla varje boll i riven kokos så att de blir helt täckte i kokos.
  8. Servera dina passionsfruktstryfflar direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet för längst hållbarhet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Hacka den vita chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
  2. Dela och gröp ur passionsfrukterna och ha ner det urgröpta i en kastrull tillsammans med glykos och vispgrädde.
  3. Ställ kastrullen på spisen på högsta värmen. Ta bort kastrullen från värmen precis när innehållet börjar koka upp.
  4. Häll ner den varma gräddblandningen i skålen med choklad och smör, genom en finmaskig sil så att du blir av med passionsfruktskärnorna.
  5. Tillsätt flingsalt och rör om tills du får en jämn smet där alla chokladbitar smält helt och hållet.
  6. Plasta in skålen och låt stelna i rumstemperatur i minst 5h.
  7. Rulla smeten till 25 lika stora bollar och rulla varje boll i riven kokos så att de blir helt täckte i kokos.
  8. Servera dina passionsfruktstryfflar direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet för längst hållbarhet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
46 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
2 years ago

Jag tror det ska stå på första punkten att man ska smälta samman chokladen och smöret va 🙂 Kram

Maja
Maja
2 years ago

Hur länge håller dem i kylen?<3

Matilda
Matilda
2 years ago

Kan jag byta glykosen mot något liknande?

Maja
Maja
2 years ago

Hur mycket ca ska man ta om man vill använda passionsfruktspure ist?

Elin
Elin
2 years ago

Hej vad gör glycogen?

Lotta järnil
Lotta järnil
2 years ago

Å herre gud, va du frestar, måste provas

Tiril Lindberg
Tiril Lindberg
2 years ago

Hei
Hvis jeg bruker pasjonsfruktpuré hvor mye skal jeg bruke da? 1 dl?

Susanna
Susanna
2 years ago

Kan man använda glukossirap istället för glykos?

Carina
Carina
2 years ago

Hejsan. Ska man röra ihop i steg 2?

Sabina
Sabina
2 years ago

Går det att frysa dem?

Hanna
Hanna
2 years ago

Verkar smaskens! Går det att frysa in tryfflarna?

Anna
Anna
2 years ago

Wow vad gott! 😍😍 om man inte gillar kokos, har du tips på något annat man kan rulla det i som passar?

Ida
Ida
2 years ago

Händer något med konsistensen om man utesluter glykosen?

Åsa Näslund
Åsa Näslund
2 years ago

Min smet blev jättelös och gick inte alls att forma. Provar nu att ställa den kallt så får vi se om det går bättre. Har du något annat tips för att rädda smeten?

Ulrica
Ulrica
2 years ago

Hej
Gjorde dessa igår men till min besvikelse smakar den ingen passionsfrukt alls 😭
Gned verkligen ur allt så det bara var kärnor kvar.
Vad gjorde jag för fel?

Catarina
Catarina
2 years ago

Hej! Min smet vill inte stelna, vad har jag gjort för fel??🙈

Stina
Stina
Svara till  Catarina
2 years ago

Samma här gick inte att rulla dom 🙁

Gunilla Hansson
Gunilla Hansson
2 years ago

Sonhustrun tål inte Cocos, vad kan jag ta istället ?

May
May
2 years ago

De ser ljuvliga ut, men undrar om jag kan byta ut den vita chokladen mot ljus el mörk choklad? Har svårt för den söta lite jolmiga smaken på vit.

Nazdar
Nazdar
2 years ago

Super gott! Men smakade inte så mkt passionfrukt, vad beror det på?

Klara
Klara
2 years ago

Hej! Hur mycket fryst passionsfrukt skulle du säga att receptetet motsvarar? Om man kan använda det istället alltså!❤️

Nellie
Nellie
2 years ago

Hej! Tror du det går att använda sig av frysta passionsfruktskuber istället? 🙂

Elin
Elin
2 years ago

Hej! Min smet blev väldigt kladdig och jag kan inte forma några bollar. Vad kan ha blivit fel? (Smaken var mumsig i alla fall!)

Mr muffin
Mr muffin
2 years ago

Hej! Jag tycker det ser jättegott ut! Men jag undrar bara om man kan använda sig av vita chokladknappar istället för att hacka vit blockchoklad?😊

Jeanette
Jeanette
1 year ago

jag smälte inte chokladen först utan tolkade det som glykosblandningen skulle smälta den. Det gick super!

kan man göra med någon annan smak?

Mimmi
Mimmi
11 months ago

Hej. Undrar om man måste passera bort kärnorna? Lite där tjusningen sitter, tycker jag

Tips!

Gör veganska passionsfruktstryfflar genom att byta ut chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot växtbaserad vispbar grädde.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?