Receptet ger ca 20 stycken noblesse per chokladsort om man gör dem med en diameter på ca 4-5 cm.
- Täck en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
- Krossa cornflakesen grovt, gärna med hjälp av en mortel. Det ska inte bli ett pulver, då förlorar man det krispiga tuggmotståndet.
- Finhacka chokladen du vill använda. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält den chokladen i microvågsugnen i 30 sekunder åt gången eller över ett vattenbad, rör om och upprepa tills den nästan är helt smält.
- Tillsätt resten av chokladen och rör om tills allt smält. Fortsätt sedan röra om till den smälta chokladen når 30-31 grader för mjölkchoklad, 31-32 grader för mörk choklad och 29-30 grader för vit choklad.
- Du kan hoppa över tempereringen om du vill och istället bara smälta chokladen direkt men då blir det lätt fingeravtryck i noblessen och de måste förvaras i kylskåpet annars smälter de direkt.
- Tillsätt cornflakeskrosset och rör om tills de fördelat sig jämnt i den smälta chokladen.
- Häll ut noblessesmeten på bakplåtspappret och bre ut i ett tunt, jämnt lager. Låt stelna i rumstemperatur innan du stansar ut dina noblesse till runda kakor med hjälp av öppningen på ett glas eller en rund kakform.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet. Rumstemperatur går också då men då med fördel på ett svalt ställe.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Så gott och enkelt, tack! Kan inte du visa hur du stansar de till runda former?
Tack själv! Jag ska spela in en video där jag visar hur jag gör 🥰
Går de bra att frysa ner?
Ja! Om du tempererar chokladen och förvarar dem i lufttät burk. Sen vid tining när det viktigt att låta dem tina i kylskåpet.
Hej Camilla!
Vill först tacka för alla dina fantastiska recept. Varje gång jag bakar efter dina recept (vilket är varenda gång) så blir resultatet SÅ gott och får alltid goda betyg från de jag bjuder fikat på.
Jag undrar vilka “torra” kakor är bäst att baka om de ska fraktas i en burk i ca sju dagar? Jag ska skicka lite olika hembakta kakor till min släkting i Mellanöstern, och vill ju såklart baka dina men de ska ju helst inte bli helt oätliga. Är tacksam för svar! Ha det fint 🙂
Hejhej! Tusen tack för de fina orden ❤️ Jag skulle säga att alla småkakor utan klet funkar bäst för det. Typ drömmar, kolasnittar, schackrutor osv. Hallongrottor kan funka men det finns risk för kladd i och med sylten. Lycka till!
Wow så enkelt, ska testa det hemma genast😋👍
Skall smeten fortfarande vara ljummen när man stansar ut nobleésen? Skall kakfatet smörjas så inte chokladen spricker?
Smeten ska vara kall och det behöver inte smörjas under, räcker med bakplåtspapper 🥰
Hur lång långbarhet har dom? (Om dom inte frys)
Minst 4 veckor 🙂
Förlåt för dum fråga.. men är det 20st per ”sats”? 200g choklad + corn flaket ger 20 nobless? Tack för alla fina recept 🥰
Hejhej Elin! Förlåt för sent svar, det finns absolut inga dumma frågor 🥰 En sats (per chokladsort) = 400g choklad + 3 dl cornflakes ger ca 20 noblesse ❤️
Hejsan. Överanalyserar jag eller? Haha. Det står att du kan få ut 20st av varje chokladsort. Men är det baserat på att varje chokladsort är på 400g choklad? Enligt recept allting *3 Eller är det 400g/delat på tex. mjölkchoklad/vitchoklad? Hoppas du förstår 🙂 Med vänlig hälsning, Lisette.
Hejhej Lisette, förlåt för sent svar! Varje chokladsort ska vara per sats, det vill säga ca 20st noblesse av t.ex. 400g mjölkchoklad, o.s.v. 🥰
Hej bästa Camilla!
Vilken sorts choklad föredrar du helst att använda dig av när du gör Noblessen? Är det vanlig mjölkchoklad eller är det blockchoklad som används till bak och desserter? Det här ska jag definitivt göra till jul och kanske till och med droppa i lite pepparmyntsolja 😋
Tack snälla du för alla fantastiska recept du delar med dig av☺️!
Med vänlig hälsning Maarit M
Hejhej! Jag tar det som finns tillgängligt. Hoppas att det smakade! Tack själv fina du! 🥰
Vart står det att man ska använda noblese???
Förstår inte riktigt din fråga, kan du omformulera den? ❤️