Toppingförslagen gäller för 2 portioner så kör det dubbla om du vill ha samma topping på alla 4 pizzor
- Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt olja, salt och strösocker. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Knåda degen i minst 10 minuter med maskin och det dubble för hand innan du plastar in bunken eller täcker med bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
- Dela degen i 4 delar. När det är dags att forma pizzorna börjar du med att rikligt mjöla ditt bakbord. Lägg en bulle på mjölet och platta till med händerna till en rund form innan du börjar kavla ut. Och här gäller det att kavla tunt för godaste pizzan!
- Ska du göra nutellapizza eller cheesecakepizza så placerar du även potatisskivor på den utkavlade pizzadegen så att mitten av pizzan inte fluffar upp så du kan bre på fyllningen sedan efter gräddning när du tagit bort potatisen. Om du gör kladdkakepizza har du däremot på kladdkakesmeten direkt istället för potatisskivor.
- Gräddningen blir lite olika beroende på om du har en baksten eller inte. Oavsett så gäller 250 grader (över- och undervärme). Med baksten blir gräddningstiden 2-3 minuter och utan ca 8 minuter.
- Låt pizzan svalna helt och hållet innan du har på toppingen.
- Kladdkakepizzatopping: Smält smöret i en kastrull på medelvärme och blanda ihop det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakesmeten. Gör gärna smeten innan du gör själva degen då den blir fastare om den får torka i rumstemperatur en stund. Bre på smeten innan gräddning och låt pizzan svalna helt och hållet innan du garnerar med vispad grädde, hallon och florsocker.
- Cheesecakepizzatopping: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bre cheesecakesmeten på pizzan, garnera med färska bär, citronmeliss och florsocker.
- Nutellapizza: Bre nutella på den avsvalnade pizzan, garnera med färska jorgubbar och florsocker.
Hej det var en jätte god pizza
Hej
Det var den godaste pizzan jaj har ätit i hela mitt liv ni borde testa.
Det tog inte så jätte lång tid att göra.
Hoppas alla mår bra! Jag mår jättebra för jag åt denna pizza 😇
Hejhej! Vad glad jag blir att du gillade det! 🥰
Ser gott ut
🥰
Hej!
Det var den godaste pizzan. Jag från Algeriet och jag tycker om vad du bakar, trots att jag inte förstår bra svenska men jag älskar tittar på dina video.
Hejhej, vad kul att du gillade den! Tack så mycket! 🥰
Hej, vad är receptet för EN dessertpizza? Jag älskar dig och det du bakar och jag brukar alltid kolla på dina youtube videor!
Hejhej, receptet kan kanske bli lite knepigt att dela upp på fyra. Du kan frysa in resterande pizzadeg och använda dem någon annan gång. Se bara till att degen är färdigjäst innan du fryser in den! 🥰
Måste bakas idag! Ser sååå gott ut!
Älskar det du gör!!
Tack fina du! Hoppas att det ska smaka ❤️
Är det här samma recept som Felicia deltog med i halv åtta hos en youtuber???
Hejhej, precis! ☺️