3 dessertpizzor: kladdkakepizza, nutellapizza & cheesecakepizza

Hemgjord spröd och samtidigt fluffig dessertpizza med tre olika förslag på topping: kladdkaka, cheesecake och nutella.

Dessertpizza: pizza i efterrättskostym! Spröd, fluffig och med en god topping. Jag älskar att beställa efterrättspizza på restaurang men sedan jag skaffade ett bakstål och kan få samma pizzaugns-bakade känsla hemma så är det så roligt och gott att göra själv. Här kommer tre tips på dessertpizzor med olika topping: kladdkaka, cheesecake & nutella.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
dessertpizza

3 dessertpizzor: kladdkakepizza, nutellapizza & cheesecakepizza

Portioner: 4

Ingredienser

Pizzadeg:
12,5 g jäst (1/4 paket)2 dl fingervarmt vatten
1 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl +  extra till utbakningen
potatisskivor att lägga på degen under gräddning.

Kladdkaketopping:
25 g smör
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
vispgrädde, färska hallon och florsocker att garnera med

Cheesecaketopping:
200 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
färska bär, citronmeliss och florsocker att garnera med

Nutellapizza:
1/2 burk nutella
färska jordgubbar och florsocker att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Pizzadeg:
12,5 g jäst (1/4 paket)2 dl fingervarmt vatten
1 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
4-5 dl vetemjöl +  extra till utbakningen
potatisskivor att lägga på degen under gräddning.

Kladdkaketopping:
25 g smör
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
vispgrädde, färska hallon och florsocker att garnera med

Cheesecaketopping:
200 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
färska bär, citronmeliss och florsocker att garnera med

Nutellapizza:
1/2 burk nutella
färska jordgubbar och florsocker att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Toppingförslagen gäller för 2 portioner så kör det dubbla om du vill ha samma topping på alla 4 pizzor

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt olja, salt och strösocker. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Knåda degen i minst 10 minuter med maskin och det dubble för hand innan du plastar in bunken eller täcker med bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
  3. Dela degen i 4 delar. När det är dags att forma pizzorna börjar du med att rikligt mjöla ditt bakbord. Lägg en bulle på mjölet och platta till med händerna till en rund form innan du börjar kavla ut. Och här gäller det att kavla tunt för godaste pizzan!
  4. Ska du göra nutellapizza eller cheesecakepizza så placerar du även potatisskivor på den utkavlade pizzadegen så att mitten av pizzan inte fluffar upp så du kan bre på fyllningen sedan efter gräddning när du tagit bort potatisen. Om du gör kladdkakepizza har du däremot på kladdkakesmeten direkt istället för potatisskivor.
  5. Gräddningen blir lite olika beroende på om du har en baksten eller inte. Oavsett så gäller 250 grader (över- och undervärme). Med baksten blir gräddningstiden 2-3 minuter och utan ca 8 minuter.
  6. Låt pizzan svalna helt och hållet innan du har på toppingen.
  7. Kladdkakepizzatopping: Smält smöret i en kastrull på medelvärme och blanda ihop det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakesmeten. Gör gärna smeten innan du gör själva degen då den blir fastare om den får torka i rumstemperatur en stund. Bre på smeten innan gräddning och låt pizzan svalna helt och hållet innan du garnerar med vispad grädde, hallon och florsocker.
  8. Cheesecakepizzatopping: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bre cheesecakesmeten på pizzan, garnera med färska bär, citronmeliss och florsocker.
  9. Nutellapizza: Bre nutella på den avsvalnade pizzan, garnera med färska jorgubbar och florsocker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Toppingförslagen gäller för 2 portioner så kör det dubbla om du vill ha samma topping på alla 4 pizzor

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt olja, salt och strösocker. Tillsätt till sist vetemjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Hellre för lite vetemjöl än för mycket. Knåda degen i minst 10 minuter med maskin och det dubble för hand innan du plastar in bunken eller täcker med bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
  3. Dela degen i 4 delar. När det är dags att forma pizzorna börjar du med att rikligt mjöla ditt bakbord. Lägg en bulle på mjölet och platta till med händerna till en rund form innan du börjar kavla ut. Och här gäller det att kavla tunt för godaste pizzan!
  4. Ska du göra nutellapizza eller cheesecakepizza så placerar du även potatisskivor på den utkavlade pizzadegen så att mitten av pizzan inte fluffar upp så du kan bre på fyllningen sedan efter gräddning när du tagit bort potatisen. Om du gör kladdkakepizza har du däremot på kladdkakesmeten direkt istället för potatisskivor.
  5. Gräddningen blir lite olika beroende på om du har en baksten eller inte. Oavsett så gäller 250 grader (över- och undervärme). Med baksten blir gräddningstiden 2-3 minuter och utan ca 8 minuter.
  6. Låt pizzan svalna helt och hållet innan du har på toppingen.
  7. Kladdkakepizzatopping: Smält smöret i en kastrull på medelvärme och blanda ihop det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakesmeten. Gör gärna smeten innan du gör själva degen då den blir fastare om den får torka i rumstemperatur en stund. Bre på smeten innan gräddning och låt pizzan svalna helt och hållet innan du garnerar med vispad grädde, hallon och florsocker.
  8. Cheesecakepizzatopping: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bre cheesecakesmeten på pizzan, garnera med färska bär, citronmeliss och florsocker.
  9. Nutellapizza: Bre nutella på den avsvalnade pizzan, garnera med färska jorgubbar och florsocker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Klara
Klara
3 years ago

Hej det var en jätte god pizza

Klara
Klara
3 years ago

Hej
Det var den godaste pizzan jaj har ätit i hela mitt liv ni borde testa.
Det tog inte så jätte lång tid att göra.
Hoppas alla mår bra! Jag mår jättebra för jag åt denna pizza 😇

Malaak
3 years ago

Ser gott ut

Chafika
Chafika
2 years ago

Hej!
Det var den godaste pizzan. Jag från Algeriet och jag tycker om vad du bakar, trots att jag inte förstår bra svenska men jag älskar tittar på dina video.

Dalaa
Dalaa
2 years ago

Hej, vad är receptet för EN dessertpizza? Jag älskar dig och det du bakar och jag brukar alltid kolla på dina youtube videor!

Nora Frank
2 years ago

Måste bakas idag! Ser sååå gott ut!
Älskar det du gör!!

Ninnie
Ninnie
2 years ago

Är det här samma recept som Felicia deltog med i halv åtta hos en youtuber???

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?