Kolapavlova med persika & hallon

En drömgod och segfrasig pavlova med kolaswirl, vispgrädde, persika och hallon.

Min man har en tendens att köpa på sig en massa persikor (för att han älskar dem) som sedan ligger i kylskåpet och glöms bort så idag tog jag tag i att göra något riktigt av dem. Nämligen den här kolapavlovan med seg insida, frasig utsida, ett drömmigt kolaswirl, vispad grädde, hallon och persika. Behöver jag säga mer? En magisk efterrätt som blir ett perfekt avslut på en god middag eller när man bara är riktigt sötsugen.

Den här kolapavlovan har ALLT! Fluffigt, segt, frasigt, syrligt, fruktigt och sött. Dessutom så blir den väldigt fin! Jag bara älskar färgerna i den här efterrätten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kolapavlova

Kolapavlova med persika & hallon

Portioner: 16

Ingredienser

Kolapavlova:
6 stora äggvitor (storlek L på äggen)
2 dl strösocker
4 dl florsocker
1/2 burk dulce de leche à 397g

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 st persika
125 g färska hallon
1/2 burk dulce de leche à 397 g
röd oxalis eller citronmeliss att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

Kolapavlova:
6 stora äggvitor (storlek L på äggen)
2 dl strösocker
4 dl florsocker
1/2 burk dulce de leche à 397g

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 st persika
125 g färska hallon
1/2 burk dulce de leche à 397 g
röd oxalis eller citronmeliss att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kolapavlova: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  4. Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret, klicka på dulce de leche och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
  5. Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme med plåten i ugnen i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet utanför ugnen på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
  6. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Spritsa eller bre ut grädden över din marängbotten. Toppa med dulce de leche, färska hallon och skivad persika.
  7. Servera din kolapavlova direkt eller förvara den i kylskåpet. Kom bara ihåg att du längre tid du låter pavlovan stå med fyllningen, desto mer kommer den att suga åt sig av vätskan från fyllningen och bli mindre krispig på utsidan.
Steg för steg

Video
  1. Kolapavlova: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  4. Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret, klicka på dulce de leche och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
  5. Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme med plåten i ugnen i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet utanför ugnen på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
  6. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Spritsa eller bre ut grädden över din marängbotten. Toppa med dulce de leche, färska hallon och skivad persika.
  7. Servera din kolapavlova direkt eller förvara den i kylskåpet. Kom bara ihåg att du längre tid du låter pavlovan stå med fyllningen, desto mer kommer den att suga åt sig av vätskan från fyllningen och bli mindre krispig på utsidan.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
3 years ago

Kan man baka marängen dagen innan?

Felicia
Felicia
3 years ago

Hej! Varje gång jag gör maräng går den sönder, även denna gång när jag provade detta recept… Marängen smular till bitar när jag ska ta bort den från bakplåtspappret! Vad gör jag för fel?

Jessica
Jessica
3 years ago

Har du med resterande av dulche de lechen bara ringlat på det över grädden? Eller har du precis som med grädden lagt ett lager av det på marängen under grädden?
🙂

Evelina
Evelina
3 years ago

Hej! Min fick jättefin ”knaprig” yta men är typ ogräddad inuti. Är det tanken eller har jag gjort något fel?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?