Receptet ger ca 6 dl hemgjord hasselnötskräm.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Sprid ut hasselnötterna på plåten och rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills skalen börjat lossna från nötterna och nötterna börjat få fin färg.
- Under tiden kan du smälta chokladen över ett vattenbad. Grovhacka chokladen om du inte använder knappar och lägg i en värmetålig skål som du ställer över en kastrull med sjudande vatten på spisen. Låt svalna när det har smält helt och hållet.
- När hasselnötterna är färdigrostade flyttar du över nötterna på en ren kökshandduk. Gnugga nötterna i kökshandduken tills allt skal faller av nötterna.
- Mixa de skalade nötterna i en matberedare eller en ordentlig mixer i 5-10 minuter eller tills du får en rinnig konsistens. Du behöver skrapa ner nötterna från sidorna av matberedarens behållare ibland så att alla nötter verkligen mixas ordentligt.
- Tillsätt smält choklad, honung och flingsalt. Blanda ihop till en jämn smet.
- Häll upp hasselnötskrämen i en burk med tätt slutande lock och låt stelna i kylskåpet (minst 1h) eller i rumstemperatur över natten. Servera direkt och njut!
Mums! 😋
Är det gott??
Hahha asså vad tror du? “Här har ni en härligt äcklig Nutella!” Klart den e god oh my god
Jag frågade inte dig!!
Smakar den mycket av honungen? Gillar inte smaken av honung därav frågan
Nej, inte alls 🙂
Kan man göra detta recept utan nötter? Eller har du något annat recept på nötfri nutella
Kan man ha något annat istället för hasselnötterna? Är nötallergiker ☹️
Solrosfrön 🙂
Flytande eller fast honung???😝😍
Flytande 🙂
Kan man använda stevia eller någon annan sockerersättning än honung istället?
Fibersirap funkar 🙂
Måste man använda flingsalt eller funkar finkornigt salt lika bra?
Hej Camilla! Tack för ännu ett jättehärligt och supergott recept. Följde receptet och det blev hur gott som helst, men konsistensen blev typ lite grynig och inte så fin och slät som din. Har du något tips på vad man kan göra nästa gång? 🙂 tack!
Hejhej! Vad glad jag blir, tack! Mixa nötterna ännu längre 🙂
Detta ska testas! Går det att ha skalet med?
Ja men kan ge en besk eftersmak ❤️
Magiskt god! Jag gjorde en halv sats som räckte till många helgfrukostar. Jag rostade nötterna i 10-15 min istället. Det räckte – annars skulle de brännas.
Tack för ett gott recept!
Hejhej! Mums så gott! Tack själv 😍
lägg de rostade nötterna i ett durkslag och skaka över slasken
Tack för tips!🤗