Mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting

Saftig, kryddig och mjuk pepparkaka med fluffig mascarponefrosting som bakas i långpanna.

Reklam för min webbshop

Smaken är pepparkaka är ju bara MAGISK. Kryddig, varm och mysig. Jag älskar mjuk pepparkaka men jag älskar mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting ännu mer så det var på tiden att jag delade det här receptet med er.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting

Portioner: 24

Ingredienser

Mjuk pepparkaka:
200 g smör
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
2 msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk

Mascarponefrosting:
500 g kylskåpskall mascarpone
2,5 dl kylskåpskall vispgrädde
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
lingon och citronmeliss eller röd oxalis att dekorera med.

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Mjuk pepparkaka:
200 g smör
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
2 msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk

Mascarponefrosting:
500 g kylskåpskall mascarpone
2,5 dl kylskåpskall vispgrädde
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
lingon och citronmeliss eller röd oxalis att dekorera med.

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar mjuk pepparkaka i långpanna med fluffig frosting.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner smörmjölksblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt
    genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör frostingen.
  8. I en bunke vispar du ihop mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
  10. Bre ut frostingen på kakan, toppa med lingon och citronmeliss eller röd oxalis. Skär upp i bitar, servera och njut eller förvara kakan i kylskåpet täckt med plastfolie.
Steg för steg

mjuk pepparkaka i långpanna

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar mjuk pepparkaka i långpanna med fluffig frosting.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner smörmjölksblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt
    genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör frostingen.
  8. I en bunke vispar du ihop mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
  10. Bre ut frostingen på kakan, toppa med lingon och citronmeliss eller röd oxalis. Skär upp i bitar, servera och njut eller förvara kakan i kylskåpet täckt med plastfolie.

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
29 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisbeth
Lisbeth
3 years ago

Detta receptet som du just nu visat va bra för glutenfria ja blev tte glad för de, kan du göra de fler gånger
Tack på förhand

Sofie
Sofie
3 years ago

Kan man frysa kakan??? 🙂

Elli
Elli
3 years ago

Kan man byta ut kryddorna mot färdig pepparkakskrydda? O i så fall hur mycket? 😮

Maria
Maria
Svara till  camillahamid
3 years ago

Så 6 msk pepparkakskrydda? 🙈

Malin
Malin
3 years ago

Kan jag byta ut mascarponen mot laktosfri philadelphiaost?

Felicia
Felicia
3 years ago

Hur göra den vegansk?

Louise Sandström
Louise Sandström
3 years ago

Kan man göra den i muffinsformar istället? Hade tänkt i göra pepparkaksmuffins🤤

Sofia
Sofia
3 years ago

Kan man göra receptet i brödform?

Adila
Adila
3 years ago

Kan man göra det i muffinsformar ?

Elsa
Elsa
2 years ago

Låter supergott😍 Kan man byta ut mjölk mot gräddfil?

Ella
Ella
2 years ago

hur länge håller den i kylen tror du?

Anna
Anna
2 years ago

Den är en dröm! Bakade den till förra årets julfirande och kommer göra även i år 😍

Denana
Denana
1 year ago

Kan man slänga in lite rårörda lingon i frostingen ? Tror det gifter sig fint 🥰

Ann
Ann
1 year ago

Vilket mått på långpanna rekommenderar du?

Linnea
Linnea
11 months ago

Kan man frysa den med frosting på? Skulle du sätta på frostingen innan frys, eller är det bättre att göra den strax innan servering och sätta på då?

Stephanie
11 months ago

Funkar det med pepparkaks krydda?😊

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?