Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för min webbshop.
Salt kolafudge är en len fudge med smak av salt kola. Busenkel att göra och blir snabbt redo att ätas.
Hemmagjort godis är det godaste godiset. Särskilt den varianten som går snabbt och enkelt att göra och som blir sådär barnsligt god. Den här godbiten har alltså smak av salt kola med samma konsistens som fudge. Fudge stelnar mycket snabbare än kola så det här godiset är perfekt att göra om man är sugen på kola och vill äta det snart.
När du ska göra kolafudge eller vilket godis somhelst så är det bra att ha en termometer (adlink), jag föredrar en stektermometer då de är smidiga att bara hänga på kastrullens kant, en rymligt tjockbottnad kastrull och en bakplåt med måtten 20×30 cm.
Denna salta kolafudge är så underbart len och har en så fin smakbalans mellan sött och salt.
Hur ska man veta att kolan är 120grader om man inte har en termometer?
Gjorde dom veganska och det blev GAAALET GOTT 🤩 så enkelt också!!
Ha ha! Kommer hålla 2 månader i kylen… Finns inte en chans att den räcker fram till Lucia😋
Haha reagerade lite på samma sätt 🙂
Är inne på andra rundan nu.. hoppas att det finns nån kvar till jul 🤪
Har provat ditt recept på drömkolabitar i långpanna, det blev verkligen en dröm så fantastiskt gott.
Undrar bara en sak, du skriver att kolan ska koka 30-45 min men min kola tog 4 timmar! Vet sen gammalt att kola och knäck tar väldigt lång tid att komma upp i rätt temperatur. Hur gör du för att din tid ska funka?
Men visst kan man ställa in en 30×30-gjutbalk till måtten 15×30? Så slipper man köpa båda storlekarna(?)
Absolut 😀
Gjorde dessa igår. Smaken var det inget fel på men de blev så kladdiga. Vad gjorde jag för fel?
Använde du termometer när du kokade fudgen? <3
Ja tog av den från spisen vid 119 grader
Har haft inne de i kylskåpet i en natt o det går inte att få av bakplåtspappret. Tog in de i frysen nu men är rätt säker på att det inte kommer funka. Dock är smeten galet god!
Använde du termometer när du kokade den? <3
När jag testade denna kom jag inte upp i temperatur. Kokade på medelhög värme i ca 20 min och den ville inte stiga över 104 grader. Tillslut gav jag upp och höjde till hög värme men temperaturen steg inte över 107 grader.
Kan bero på fel på termometern, men tror inte det pågrund av hur smeten blev (väldigt rinnig). Vad kan detta bero på?
En del termometrar funkar inte med induktionshäll. Vilken typ av spis har du? <3
Jag hade exakt samma problem. Kom inte över 105 grader. Jag har induktionshäll.
Går det att koka fudgen på kokosgrödde?
Såååå goda, var noga med temperaturen, kommer göra många omgångar innan jul!
Vad glad jag blir 😀
Godaste jag ätit! Råkade bränna första men gjorde om på lägre värme, så värt.
Såååå goda!! Perfekt konsistens och smak 🙂 Hade inget flingsalt men fungerade med vanligt salt i smeten istället!
Vad glad jag blir 😀
Helt fantastiska! Tog otroligt lång tid innan jag kom upp i 120 grader, men det var värt tålamodet. Svårt att få så hög temperatur utan att det kokar över, kanske prova i större kastrull? Helt supergoda!!
Åh vad glad jag blir att du tyckte om dem 🙂 Verkar som att många spisar och kastruller beter sig olika men det verkar bero på om man har induktionshäll eller inte.
Den här fudgen var amazing! Alla som har fått smaka har ä l s k a t den, lär bli minst två satser till framåt jul🥰
Åh vad glad jag blir 😀
Kjempegode!❤️ Så enkle, og perfekt konsistens etter at de ble helt avkjølte😄
Tack fina du <3
Har kokat och kokat hur länge som helst men kom inte över 110 grader och den var väldigt rinnig. Läste nu att vissa termometrar kanske inte fungerar med inuktionshäll. Har du tips på någon termometer som fungerar bra? smeten var god i alla fall, får se hur det stelnar
Jag brukar använda en stektermometer som man bara hänger över kastrullens kant så den inte nuddar botten 🙂
Kan man göra den här utan termometer? 🙁 den ser ju sååå god ut!!
Ja men det finns alltid en risk att det inte blir bra pga att en termometer är exakt 🙂
Hur länge ungefär ska den koka,om man inte har termometer?
Kan man byta ut den vita chokladen mot en mörkare?
Så goda! Smälter på tungan! Tar med och bjuder på jobbet i morgon 🙂
Tack för receptet och God Jul!
Smeten blev jättegod men hade problem med att få upp den i rätt temperatur då allt kokade över, men hoppas på att de blir goda ändå!
Vilket nummer på spisen ska man ha, mellan 1-9, har på 5sn nu men graderna går inte över 105 men jag vågar inte riktigt höja.
Hej, jag har ingen termometer, funkar kultestet?
Edit bleu perfekt även med kulprovet. Perfekt julklapp i år !
Fungerar det med vit sirap istället för ljus? Verkar så galet goda!!!
Gjorde en sats utan salt. Supergoda! Blir garanterat en till sats innan jul. Funderar på om man kan byta ut den vita chokladen till ljus choklad. Ska nog testa ikväll 😁
Jag testade det här receptet i veckan och det blev verkligen så gott. Jag vill prova göra samma men addera saffran till, är det möjligt efter det kokat upp? 🙂
Det funkar utmärkt 🙂
Kan man ha märk shoklad
Ja! Blir annan smak men det funkar 🙂
Min blev bränd innan jag kom upp i 120. Ska jag ha medelvärme efter uppkokning, eller Max?
Medelvärme! Men var din kastrull tjockbottnad? <3
Galet goda!
Jag hade ingen vit choklad hemma, så jag använde Odense mjölkchoklad istället. Supergott!
Det tog ett tag att komma upp i temperatur, men dettas värt att vänta.
Dessa kommer jag absolut göra igen.
Kan man göra utan vit choklad helt och hållet? Det är den enda ingrediens jag inte har hemma och vi försöker avstå att springa i affärer såhär i coronatider.
OMG, så gott det blev! Tusen tack för receptet 🤶☃️🎅
kan man byta ut ljussirap med vitt sirap?
Måste man använde en termometer eller finns det något annat sätt att se om fudgen är klar. Jag vågar inte att gå ut för att köpa en. Försätt med det du gör syster.
Jag måste bara berätta att jag gjorde det här receptet till julbaket men bytte ut vaniljsockret mot ett paket saffran! GUDOMLIGT!!
Underbart och enkelt recept!
Kan man göra på något sätt utan choklad? 🙂
Har gjort denna i present till nära och kära samt så många gånger och det här är bland de enklaste och godaste fudgen jag har gjort! Bästa receptet enligt mig! ❤️ Har gjort båda veganska och icke-veganska och båda funkar och blir fantastiska! Du är bäst Camilla! ❤️
Hemgjorda presenter är så himla fint att ge bort! Tack snälla du! 🥰
Kan man köra utan sirap?
Hejhej! Nej, tyvärr ❤️
Går det att göra med kondenserad mjölk?
När ska smöret i ? Det är två olika bud. Innan kokning på videon. Men efter på receptet.
Hejhej! Båda sätten funkar men det mest korrekta i fudgeväg är efter ❤️
Hej Camilla gjorde detta igår men har misslyckats totalt! Tog i smöret för tidigt men tänkte att det kanske blir bra ändå. Den har stått i kylen sen igår och har blivit segare men absolut inte så att jag kan skära den i bitar! Ska jag kasta den eller kan jag koka upp allt igen?😬Tror att den inte kokade tillräckligt länge🤷🏻♀️
Hejhej! Du kan absolut smälta den och koka upp den igen till rätt temperatur ❤️
Gjorde dessa föra helgen, men jag tycker att de blev lite för söta. Kan jag dra ner på någon ingrediens?
Hejhej! Du kan dra ner lite på socker eller sirap men det påverkar konsistensen något och kan göra att den inte blir lika fast, alternativt behöver kokas längre tid ❤️
Jag ÄLSKAR dessa! Tack Camilla! På eget bevåg mixtrade jag lite med receptet och bytte ut den vita chokladen mot mörk choklad samt några droppar pepparmintolja. Istället för salt ovanpå krossade jag lite polkagrisar 😊
Låter supergott! Ska testa det nästa gång 😍❤️
Hej den här salta kolafudgén verkar kalasgoda men jag undrar om jag kan använda ljus mjölkchoklad istället för den vita.
Hejhej, det funkar att ta det man gillar!
Herregud vad gott 😁 Så enkelt att göra. Även om jag använde laktosfri grädde och mjölkfritt smör samt gjorde en halv sats.
Mums 😍
3D -printade min form 🙂
Men wow! Vad fin den blev 👏🏼
Är besatt🙈
Jag med 🙈
Otroligt goda! Första omgången gick åt direkt, andra blev på ljus choklad. Det blev mer choklad än kolasmak, men absolut lika goda och bra konsistens!