Inlägget innehåller adlinks.
Drömgoda toffifeegrottor – mördegskakor med en gömma av toffifee.
Ok, så jag har helt klart en grej för småkakor just nu. Men det är inte bara för att jag tycker att det är så vansinnigt gott utan för att ni verkar ÄLSKA dem! Och jag förstår er. Det underbara med småkakor är att de ofta inte kräver särskilt mycket ingredienser och ändå blir fantastiskt goda.
Som till exempel dessa toffifeegrottor. Toffifee i sig självt har liksom tre lager: kola, hasselnöt och choklad. Genom att bara trycka ner en sådan i en småkaka har man helt plötsligt en småkaka deluxe. Särskilt om man toppar med flingsalt också.
Dessa måste jag testa!! 😊
Kakorna blev för spröda och föll ihop när jag försökte trycka ner tofifee. Vad kan jag gjort för fel? För länge i ugn?
Alla ugnar är olika effektiva så det verkar som att din ugn är effektivare än min. Testa grädda dem lite kortare tid nästa gång 🙂
it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IGpost. Which is correct?
200 degrees is correct 🙂
it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IG post Which is correct?
200 degrees is correct
Kan man frysa in dem så att dem håller sig fräscha längre?
Det kan man 🙂
Om man inte har en minimuffinsplåt, kan man ta något annat då?
Kan man använda små formar istället, typ sådana man har till hallongrottor, om man inte har en muffinsplåt?
Kan man grädda dem i aluminiumformar också eller blir dom för svaga när man ska trycka ner toffifeen?
Väger du de torra ingredienserna som mjöl och socker, eller använder du decilitermått?
Hejhej, förlåt för sent svar. Jag använder dl mått 🥰
Man kan väl använda vanliga småbrödsformar istället?
Funkar utmärkt!
Har aldrig bakat mördegskakor men tänkte testa dessa. Flyter dessa ut något? Har bara form med tolv muffins och undrar om man bara rullat degen till bollar och lägger i mitten? Flyter de ut sen? Ska bli spännande att testa 😊
Dem ser så goda ut!!!!!!!