Drömgod vaniljpaj med bär. En riktig sommarpaj med enkla och goda smaker som bara smälter i munnen!
Hur tycker du att spröd mördeg, len vaniljkräm och en massa bär låter? Det är nämligen det som den här drömgoda sommarpajen består av. En riktigt god vaniljpaj med sommarbär. Lite som en bärpaj med vaniljsås fast ändå inte haha!
Grunden till den här pajens vaniljfyllning är egentligen bara min vaniljkräm med lite fler äggulor för att ge den en lite fastare konsistens så att man kan skära fina bitar och för att pajen ska hålla ihop. Hemgjord vaniljkräm tycker jag är så gott att jag kan äta det med sked och det är lite därför jag tog fram receptet på den här pajen för varje tugga blir som att äta en sked med vaniljkräm med lite härligt tuggmotstånd från pajskalet och syrligheten från alla goda bär.
Hur tror du smaken blir om man har havremjölk istället?
Ammar en kille som inte tål mjölkprotein så är helt ny med att baka utan mjölk 🙈
Använd med fördel havregrädde (den som går att vispa) 🙂
Min vaniljkräm blev inte alls bra.
Alldeles för lös också smakar den väldigt konstigt, tror det är majsstärkelse man smakar. Gjorde exakt som det står i receptet, vad kan ha gått fel tror du?
Mvh Madde
Vart den lös även när den svalnat? Hur stora ägg använde du? <3
Min blev oxå lös. Undra hur många gram äggula det ska vara….
Ska krämen svalna innan den hälls i pajskalet?
Det måste den inte 🙂
Kan man vända ner blåbär i krämen före man häller den i pajskalet, tror du? ☺️
Hejhej! Förlåt för sent svar, ja men det lät ju supergott! 😋
Det var supergott! Kan jag verkligen rekommendera, dock endast med färska 🙈
Hej! skulle jag kunna ta bort ägget och tilläga något annat istället, och isf vad skulle jag kunna byta till.
Hejhej, jag har tyvärr inte testat detta ännu <3
2 krm vaniljpulver låter lite, eller är det den koncentrerade varianten du menar. Om man använder vaniljsocker istället, hur mycket ska man ta då?
Hejhej, vaniljpulver är pulveriserad vaniljstång. 2 krm motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker ☺️