Receptet ger 4-6 portioner (2 portioner om du, precis som jag kan äta bara potatis till middag).
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skär alla potatisar i halvor. Lägg i ett durkslag och skölj noga under rinnande vatten från kranen. Låt överflödigt vatten rinna av innan du vänder all potatis på en ren kökshandduk. Vik kökshandduken över potatishalvorna och gnugga dem torra med handduken.
- Lägg potatishalvorna på plåten och ringla oljan över dem. Vänd runt potatisen på plåten så att all potatis täcks i olja.
- Lägg alla potatishalvor med snittytan mot plåten – detta kommer att ge dem extra krispighet.
- Ugnsrosta potatishalvorna i mitten av ugnen i 45-50 min. Under tiden kan du göra vitlökskrämen.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa dem mot skärbrädan med hjälp av kniven så att de spricker. Lägg dem i en skål tillsammans med äggvitor, salt och citronsaft. Mixa med en stavmixer tills det bildas skum och tillsätt därefter, droppvis, lite olja i taget samtidigt som du fortsätter mixa hela tiden.
- När du har haft i all olja kommer krämen att bli härligt krämig och fluffig.
- Ta ut potatisarna ur ugnen och salta medan de fortfarande är varma.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jag är inget stort fan av potatis men det här var SÅÅ GOTT😍! Såsen var dock lite stark för en 11-åring som jag men stark är ju också så gott😋
Ps, att sätta lite citronflingsalt på potatisen rekommenderar jag😉🥰!!!