Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Börja med att göra fyllningen. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om till en jämn, och tjock bredbar smet. Ställ åt sidan.
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
- Dela degen i 20 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
- Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
- Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med kanelbullefyllning, dekorera med pärlsocker och grädda kanelbullegrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
maxat!
Kan man frysa dessa? 😊
Funkar utmärkt 🙂
Hej tycker du att man kan ha kardemumma i kakdegen? Och i sådant fall hur mycket?
Med vänlig hälsning, tack på förhand
Gugge
Jag sökte på youtube på ditt recept men jag hittar inte den
varför?
Hejhej! Förlåt för sent svar, jag har inte hunnit göra en video för detta recept ännu <3
Hur gör du dem så perfekt runda i mitten ? ❤️
Mina kakor sprack isär..kan det bero på att smöret inte var helt rumsvarmt? 🙈
Med största sannolikhet, ja ❤️
Hej hej! Hur får du dem att hålla ihop så bra, mina flöt ut rätt mycket och det var svårt att hålla fyllningen från att flyta ut. Kan jag behövt mer mjöl tro? De var förövrigt supergoda 😍
Hejhej! Använde du våg när du mätte upp smöret eller använde du linjerna på förpackningen? Låter som att du antingen haft i för mycket smör eller för lite mjöl ❤️