Schweizernötkladdkaka

Efter att ni tyckte om min schweizernötkaka så mycket så var jag ju bara tvungen att göra en kladdkaka av den. Kladdig mandelkladdkaka med len schweizernötglasyr på toppen. En riktig drömkladdkaka som är svår att bara ta en bit av.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
Schweizernötkladdkaka

Schweizernötkladdkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

Mandelkladdkaka:
225 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl brunt farinsocker str
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl

Schweizernötganache:
2 dl vispgrädde
400 g schweizernötchoklad 
25 g smör 
flingsalt att dekorera med
grovhackade, rostade hasselnötter att dekorera med

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Mandelkladdkaka:
225 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl brunt farinsocker str
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl

Schweizernötganache:
2 dl vispgrädde
400 g schweizernötchoklad 
25 g smör 
flingsalt att dekorera med
grovhackade, rostade hasselnötter att dekorera med

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och rör försiktigt ihop det tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakan med ballongvisp tills det går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 4h, innan du dekorerar med schweizernöt.
  4. Bryt ner schweizernötchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
  5. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
  6. Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kladdkakan.
  7. Ställ kladdkakan med glasyr i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar med grovhackade hassselnötter och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och rör försiktigt ihop det tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakan med ballongvisp tills det går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 4h, innan du dekorerar med schweizernöt.
  4. Bryt ner schweizernötchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
  5. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
  6. Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kladdkakan.
  7. Ställ kladdkakan med glasyr i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar med grovhackade hassselnötter och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth Thermaenius
Elisabeth Thermaenius
4 years ago

Mycket beröm för kakan när den fick följa med till jobbet.

Randi
Randi
3 years ago

Hej, jag har börjat baka endel av dina recept ( vi bygger hus och våra hantverkare får fin fredagsfika), dock tycker jag ibland att det är väl sött. Går det att dra ner på sockret? Typ, på denna, och iså fall hur mycket kan man dra ner? Tacksam för svar?

Tina Werngren
Tina Werngren
2 years ago

Har bakat bottnen och har nu fått återbud på kalaset jag skulle ta med denna kakan till, kan man frysa in bottnen och ta fram den när tillfället ges?☺️

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?