Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull och rör försiktigt ihop det tillsammans med resten av ingredienserna till kladdkakan med ballongvisp tills det går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 4h, innan du dekorerar med schweizernöt.
- Bryt ner schweizernötchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
- Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
- Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kladdkakan.
- Ställ kladdkakan med glasyr i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar med grovhackade hassselnötter och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Mycket beröm för kakan när den fick följa med till jobbet.
Hejhej! Förlåt för sent svar, vad kul att höra! 😍
Hej, jag har börjat baka endel av dina recept ( vi bygger hus och våra hantverkare får fin fredagsfika), dock tycker jag ibland att det är väl sött. Går det att dra ner på sockret? Typ, på denna, och iså fall hur mycket kan man dra ner? Tacksam för svar?
Har bakat bottnen och har nu fått återbud på kalaset jag skulle ta med denna kakan till, kan man frysa in bottnen och ta fram den när tillfället ges?☺️
Ah, vad tråkigt! Ursäkta sent svar. Det går jättebra att frysa in 😊