Kladdkakan som är sådär perfekt kladdig. Bästa receptet och bästa tipsen för perfekt kladdkaka!
En av mina mest efterfrågade Youtube-videos är att visa hur jag bakar klassikt härlig och god kladdkaka utan krusiduller. Och här har ni den! Min bästa och godaste klassiska och enkla kladdkaka som man inte får nog av. I videon delar jag också med mig av mina bästa tips och hemligheter om hur du får den perfekt.
Lite tips & vanliga frågor som jag fått ang att baka och lyckas med en riktigt god och kladdig kladdkaka
- Vispa INTE smeten! Alla ingredienser ska bara försiktigt röras ihop till en jämn smet. Du kan använda en ballongvisp för att få en jämn smet men använd inga kraftiga rörelser. Är du för hårdhänt eller använder elvisp så kommer du få in luft i smeten och istället för en kladdig kladdkaka så kommer du få något som liknar en dålig sockerkaka.
- Känner du ibland sockerkristaller i kladdkakan när det är dags att äta den? Det finns lite olika sätt du kan undvika det på. Till exempel genom att blanda ner sockret i det varma smöret så att det smälter innan du har i det i resten av smeten. Annars är det bara viktigt att du inte har ner avsvalnat smör i smeten. Det ska inte vara så varmt så att äggen i kladdkakan blir omelett men det ska ändå vara så pass varmt att sockret kan smälta. Låt inte det varma smöret få direktkontakt med äggen utan täck äggen med mjöl och kakao innan du häller på smöret.
- Alla ugnar är olika effektiva. Detta innebär att tiden i ugnen som anges i mitt eller någon annans recept bara är en riktlinje. I din ugn kan det antingen gå snabbare eller långsammare. Kolla till kladdkakan var 10:de minut och du vet att kladdkakan är klar när kanterna är gräddade och mitten av kladdkakan vobblig (rörlig).
- Kladdkakan behöver en liten skönhetssömn i kylskåpet. När den är färdiggräddad är den fortfarande väldigt lös men låter du den stå i kylskåpet i minst 4h eller över natten så kommer den att få en härligt kladdig konsistens som den på bilderna till det här receptet.
Den absolut bästa & kladdigaste kladdkakan någonsin! 🙌🍫 har gjort den massa gånger nu! 😋
Riktigt bra kaka. bästa någonsin. kommer defenetift göra om den. kladdigheten över natten är bäst!!!
Den SJUKASTE kladdkaka jag någonsin ätit, aldrig lagt kladdkaka i kylen innan men nu jäklar ska jag det varje gång!! 😍😍 SÅÅÅ gott!!!!!
Blir så glad att du tycker om den 🙂 Tack!
Provade att baka den idag. Jag lät den stå i kylskåpet i 4h och det var den godaste kladdkakan jag någonsin smakat! Så perfekt kladdighet men ändå gräddad i kanterna. Jag bjöd några på den och dem blev väldigt imponerade.
Hejhej, förlåt för sent svar! Tack snälla fina du, vad glad jag blir att ni gillade den! 😍😍
Kan man laga den utan farinsocker?
Ja 🙂
Vad använder man då? 😊 /genq
Funkar den att frysa? 😊
Hejhej! Förlåt för sent svar. Det går jättebra <3
Kan man ha nåt annat istället för VANILJSOCKER
Vaniljpulver, men annars går det lika bra att baka helt utan vanilj 🙂
Kan man minska på sockret? Kände att den blev för söt för min smak
Hejhej! Ja, det kan du 🙂
När jag bakade den utan vaniljsocker då blev det som en vanlig chokladkaka
Det ser jätte gott jag måste prova ❤❤❤
Tack bästa du <3
För första gången lyckas jag med en god och KLADDIG kladdkaka 🌸
Älskar dina recept och böcker. Fantastiskt recept på kladdkaka, det ända jag kommer använda i framtiden!! 🙂
Går det att använda samma recept fast i muffinsformar? Ser att i dina andra recept med kladdkakemuffins är receptet inte det samma som det här.
Tusen tack fina du! Det funkar utmärkt att grädda samma recept i minimuffinsformar, men då bara i 15 minuter.
Hur lång tid i kylen Max? Tänkte baka den på fm och serverar den dagen efter.
Den här blev så god , måste baka fler gånger 👍😊
Dena kladdkaka ska jag göra på kladdkakans dag på lördag den 7 november
Hoppas att det ska smaka 🙂
Hej!
Skall kakan svalna helt innan den sätts in i kylen eller är det bäst att få in den så fort som möjligt?
Tack på förhand!
Hejhej! Det spelar ingen roll 🙂 Bäst för miljön och ditt kylskåp är docka att låta den svalna först 🙂
Kan man använda brun farin strö istället för brunt farinsocker?
Eller går det att utesluta det helt?
Blir det någon skillnad på smaken om man utesluter?
Det går men det blir inte riktigt samma konsistens 🙂
Jag får alltid beröm för mina kladdkakor men detta recept var bäst! Har aldrig tidigare gjort en så snygg kladdkaka som är riktigt kladdig men också håller ihop riktigt bra 😃
Kan man ha i extra socker om man inte har vanliljsocker?
Hejhej, förlåt för sent svar. Du kan utesluta det helt <3
Andra gången jag gör denna kladdkaka- kommer ALDRIG kunna göra npgon annan igen!🤩
Mums!!!
Det gör mig så himla glad! TACK 😀
vad Skulle hända om jag satt i bakpulver?
Du skulle få något som liknar en dålig sockerkaka :/
Kan man använda rårörsocker istället för farinet?
Nej tyvärr ❤️
Jag tänker att baka en fluffig choklad kladd kaka!
Det ser himla fint ut😍 .Det har är mitt första svenskt recept jag gör. Jag har ett problem med ”dl” ingredienser eftersom jag brukar baka med gram. Har använt Google för att konvertera dem. Hoppas det går bra.
Hejhej! Förlåt för sent svar, tack snälla du! Åh, vad bra att du tagit hjälp med att konvertera måtten <3
Bästa kladdkakan som jag nånsin har gjort!! Kan man tillsätta smällt choklad istället för kakao? Vilka proportioner ska man använda då?
Måste testa detta klassiska recept och inte använda elvisp
Hoppas att det ska smaka 🙂
Jag tycker inte så mycket om kladdkaka, men denna går inte att rynka på näsan åt. Absolut bästa ever. Har gjort den flera gånger👍.
Hej hej! Förlåt för sent svar, vad glad jag blir att du gillar den! 😍
på gud godaste kladkakan, skit i ica eller arlas khara resept gå till camila hamids resept jao
Haha tack 💕
måste man ha sånt blött farinsocker, eller om man har ströfarin socker så blir den torr? eller funkar det helt utan i värsta fall
Hej! Om man inte har farinsocker, går det bra med muscovado socker istället?
Undrar samma! Hittar aldrig farin i butiken 🙁
Godaste kladdkakan, jag har gjort den flera gånger och serverat till mina vänner likaså. Alltid lika uppskattad, toppen tips!!
Förlåt för sent svar, åh vad glad jag blir! 😍😍
Hej!!!
Vill gärna baka ett halvt recept av kladdkakan. Funkar det att halvera tiden i ugnen eller behöver jag ändra temperaturen också?☺️
Hej!
Hur många dagar kan kladdkakan vara i kylen?
Hejhej! Upp till 4 dagar 🙂
[…] Steg för steg – bilder på hur man gör kinderägg fyllda med kladdkaka. I videon ovan visar jag hur man bakar den absolut kladdigaste och godaste kladdkakan du kan tänka dig. Receptet på den hittar du HÄR! […]
Hej! Går det bra att göra denna laktosfri?
ÄLSKAR för övrigt detta receptet ❤
Om man vill göra den vegansk, hur mkt mjölkfritt margarin ersätter de 4 äggen o vanliga smöret? 😊
Perfekt kladdig! Tack för receptet 💕
Tack själv! 🥰
de blev skit gott och de va jätte kladdigt om ni vill ha en så här kladdig då ta ut den 2-3 min innan den blev klar och den gav fantastiska resultat.
Hej Camilla!
Min lillebror på 14 år bakade din kladdkaka och så himla god var den!! Den blev hela familjens nya favorit kladdkaka! 🤗
Nu blev jag sugen på kladdkaka och tänker baka från din recept. Jag undrar om jag inte har farinsocker kan jag då ta strösocker istället, alltså att det blir 5,75dl strösocker istället för 3,5 dl strösocker och 2,25 dl brunt farinsocker?
Hejhej! Vad kul! Bättre att bara utesluta farinsockret än att ersätta med mer strösocker, risken är att det blir alldeles för sött annars 🙂
Tack för svar! Du är bäst! 🙏🤗
tjo tjo rebecca in the haouse 127 you know. Ehhmmmmm jag hatar kladdkaka men sen jag såg din kanal av någon anledning. NO CAP den godaste kladdkakan jag har ätit, tveksam först sen damma hela ski.te. REKOMENDERAR som fannnnn
Haha, vad glad jag blir att du gillar! 🤩
Går det att frysa det som blir över?
Funkar utmärkt 🙂
Måste vara den bästa kladdkakan jag någonsin gjort!😌
❤️❤️❤️
måste man ha den i kylen under en hel nat
Hej hej! Det räcker med 4 timmar i kylskåpet. Du kan ha den mindre, det väljer du själv 🥰
Bästa kladdkakan någonsin! Perfekt kladd och inte så platt som många andra. Ny favorit som kommer att användas igen. Jag toppade med apelsinkräm av apelsincurd och philadelphiaost och massor av bär. Blev väldigt gott!
Vad glad jag blir! Och wow wow wow, toppingen lät helt fantastisk! 😀💕
Ja, det blev riktigt bra kombination! Nu ska jag skicka ditt recept till flera av de som åt 🙂 Svårare med toppingen som jag höftade 😀
Supergod! Men ersätta ägg med mjölk gör inte kakan vegansk.
Hejhej! Tack för att du sa till, ska såklart stå växtbaserad mjölk 🙂
Hej, om man skulle vilja göra en vitchoklad kladdkaka, vad kan man använda istället för kakao och hur mycket ungefär
Hejhej! Du utesluter bara kakaon <3
Hur mycket växtbaserad mjölk ska man ha?
Hade tänkt baka ditt receot idag nämligen
Hejhej! Kika gärna under rubriken TIPS så ser du exakta instruktioner. I detta fall är det 2dl växtbaserad mjölk du ska använda 🥰 Hoppas det ska smaka!
Skall man täcka kakan med folie eller bakplåtspapper när den ligger i kylskåpet?
Skall man grädda kakan mitt i ugnen?
Hej måste man ha brunt farinsocker kan man it byta ut den mot något?❤️
Hejhej, nej det måste man inte. Det är bättre att utesluta farinsockret helt än att ersätta det med något annat, då det annars kan bli för sött. ❤️
Farligt god kladdkaka. Kommer baka den om och om igen
Vad glad jag blir att du tycker om den 🥰