Härligt lyxiga och segmjuka saffranscookies, alltså saffranskakor med vit choklad, hasselnötter och tranbär.
Jag veet att det bara är oktober men om jag ska hinna dela med mig av alla mina goda saffransrecept innan säsongen är slut så behöver jag börja redan nu. Hoppas att ni inte har något emot det! Dagens recept är riktigt lyxiga saffranscookies som är precis sådär härligt segmjuka med knaprig kant som cookies ska vara. I degen finns en massa gottigheter, såsom tranbär, vit choklad och hasselnötter.
Hasselnötterna går såklart att utesluta men ger ett härligt tuggmotstånd och en god nötig smak som gör de här kakorna oemotståndligt goda.
Världens godaste cookies 🥰
Om man inte gillar frukt i kakor öht, kan man ta nånting annat eller bara utesluta? 🥰🥰
Bara att utesluta 🙂
Kan man frysa in dem?
Hur ska de förvaras och när bör jag baka dem om de ska ätas på julafton? 😊
Går det att byta ut socker mot sötningsmedel?
Yes!
Går de att frysa in?
Det går superbra! ☺️
Är det torkade tranbär du har i? Det låter väldigt gott, måste baka nu inför jul
Yes, torkade! Det är supermumsigt, hoppas det ska smaka!😍
Gjorde den glutenfria varianten, så SJUKT GODA!
De här är verkligen supergoda (och jättesöta)! Stort tack för recept och tydliga instruktioner och video – jag som är ovan vid bakning lär mig massor. Men jag har två frågor, om jag vill göra dem mindre söta, vad kan jag dra ner på då och fortfarande ha ungefär samma konsistens, sirapen eller sockret? Och så undrar jag över antal/vikt: när jag mätte upp dem på 80g/st blev det bara 8 kakor ….. men när jag gjorde dem mindre och fler fick jag ju verkligen passa på dem i ugnen, var nära att brännas, precis som du skrev.
Hejhej! Vad glad jag blir, tack! Det är svårt att uppnå samma konsistens med mindre mängd socker men om du minskar sockret så kan du testa att grädda dem kortare tid. Då blir de lite ljusare i färgen men det kan hjälpa ❤️