Så här gör du:
- Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank.
- Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Fyll pajskalet med fyllningen.
- Lägg alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Rör om på låg värme tills du ser första bubblan. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner mandelspånen.
- Täck pajen med toscasmet och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader (över- och undervärme) i 30 minuter eller tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Servera med vaniljsås.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går det bra att frysa in pajen?
Hej hej! Ja det kan man. Det man ska tänka på dock är att toscanska kan bli lite mjuk och inte ha samma knaprighet längre p.g.a. fukten ☺️