Kolaparfait med vit choklad, kardemumma & hallon

Inlägget är i annonssamarbete med Dansukker

Ett smidigt sätt att göra en svalkande dessert på i sommarvärmen utan att dra fram glassmaskinen är att göra parfait. Parfaiten som jag har bakat idag är en deluxevariant med kolagömma, kardemumma, vit choklad och en massa färska hallon.

Jag gör min parfait med Dansukker glykossirap för ett riktigt krämigt och välbalanserat resultat. Förutom att glykossirapen inte är lika söt som vanlig sirap så hämmar den kristalliseringen vilket ger en riktigt drömmig konsistens till den här parfaiten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kolaparfait med vit choklad, kardemumma & hallon

Portioner: 4

Ingredienser

0,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 krm malen kardemumma
100 g vit choklad
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl vatten
1 msk Dansukker Glykossirap
1 ägg
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
½ burk dulce de leche à 400 g
Färska hallon och ätbara blommor att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

0,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 krm malen kardemumma
100 g vit choklad
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl vatten
1 msk Dansukker Glykossirap
1 ägg
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
½ burk dulce de leche à 400 g
Färska hallon och ätbara blommor att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp mjölk, vaniljsocker och kardemumma i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra medan du gör resten av receptet.
  2. Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt till mjölken i kastrullen. Rör om till en jämn smet.
  3. I en annan kastrull kokar du upp strösocker, vatten och glykossirap tills sockerkristallerna har smält.
  4. Vispa upp ägg och äggula pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen, lite i taget under konstant vispning tills du får ett tjockt skum.
  5. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten försiktigt med slickepott.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar i en annan bunke och vänd försiktigt ner det med slickepott i resten av smeten.
  7. Häll upp parfaitsmeten i portionsformar. Klicka ner lite dulce de leche i varje form och swirla runt med en sked.
  8. Låt formarna stå i frysen i minst 4 timmar innan servering. Servera med färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka upp mjölk, vaniljsocker och kardemumma i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra medan du gör resten av receptet.
  2. Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt till mjölken i kastrullen. Rör om till en jämn smet.
  3. I en annan kastrull kokar du upp strösocker, vatten och glykossirap tills sockerkristallerna har smält.
  4. Vispa upp ägg och äggula pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen, lite i taget under konstant vispning tills du får ett tjockt skum.
  5. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten försiktigt med slickepott.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar i en annan bunke och vänd försiktigt ner det med slickepott i resten av smeten.
  7. Häll upp parfaitsmeten i portionsformar. Klicka ner lite dulce de leche i varje form och swirla runt med en sked.
  8. Låt formarna stå i frysen i minst 4 timmar innan servering. Servera med färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?