Kärleksmumsbiskvier

Ni som följer mig sen innan vet hur mycket jag älskar kärleksmums…eller, egentligen är det själva glasyren som jag inte får nog av. Särskilt sen jag upptäckte att den passar med så mycket mer än bara själva chokladkakan till kärleksmums. Idag mina vänner, vill jag presentera min nya kärleksmumsförälskelse: nämligen kärleksmumsbiskvier.

Segmjuk biskvibotten, len kärleksmumsfrosting, mjölkchoklad och kokosflingor. Kärleksmums i biskviformat helt enkelt och resultatet är MAGISKT!

Vill du hellre toppa med mörk choklad går det såklart lika bra. Ta det du gillar mest!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kärleksmumsbiskvier

Portioner: 15

Ingredienser

140 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl strösocker
75 g smör
150 g färskost
1 dl kakao
0,5 dl kaffe
1,5 dl florsocker
200 g mjölkchoklad
2 tsk neutral olja (raps-, mat-, eller solrosolja)
kokosflingor att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

140 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl strösocker
75 g smör
150 g färskost
1 dl kakao
0,5 dl kaffe
1,5 dl florsocker
200 g mjölkchoklad
2 tsk neutral olja (raps-, mat-, eller solrosolja)
kokosflingor att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  6. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
    Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
    Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  7. Fördela frostingen på biskvibottnarna genom att bre på eller genom att spritsa. Jag tycker det är enklast att spritsa ut den.
  8. Låt de fyllda biskvierna stå i kylskåpet för att bli ordentligt kalla, minst 30 minuter innan du täcker i choklad och garnerar.
  9. Grovhacka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  10. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  11. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
  12. Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  6. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
    Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
    Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  7. Fördela frostingen på biskvibottnarna genom att bre på eller genom att spritsa. Jag tycker det är enklast att spritsa ut den.
  8. Låt de fyllda biskvierna stå i kylskåpet för att bli ordentligt kalla, minst 30 minuter innan du täcker i choklad och garnerar.
  9. Grovhacka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  10. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  11. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
  12. Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
4 years ago

MUMS!! Går det att frysa biskvierna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?