Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Koka upp vattnet i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Vispa upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
- Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Häll sedan ner vattner i smeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du fyller den. Under tiden kan du göra glasyren.
- Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt mjölken och strösockret, rör om och låt koka upp.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kanelen. Rör om till en jämn smet och låt svalna tills krämen tjocknat lite.
- Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och skär den i två lager med hjälp av en brödkniv. Bre ut kanelkrämen på ena lagret och lägg på det andra lagret.
- Pudra kakan med florsocker, skär upp i bitar och servera direkt eller förvara inplastat i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Den här ser god ut, perfekt till fikat på jobbet! Du menar att man byter hälften av strösockret mot farinsocker? Inte 1/2 dl farin istället för 1 dl strösocker eller 1 dl strö+ 1/2 dl farin? Måste fråga för säkerhets skull …
Hur länge håller den sig mjuk och saftig i rumstemperatur? Eller kan man frysa in den också? 🙂