Att jag älskar fluff är ingen hemlis. Jag tar tillfället i akt att fylla eller toppa ett bakverk med fluff så fort jag får chansen. Det är ju så gott! Och för dig som inte vet vad fluff är så är det helt enkelt att man smälter samman sitt favoritgodis eller favoritchoklad tillsammans med vispgrädde, låter svalna och sedan vispar upp till en härligt fluffig smet. Det är riktigt gott att äta den bara som den är, oavsett vilket fluff du gör men det blir helt magiskt i bakverk av olika slag.
I den här tårtan har en härlig chokladfluff med färskost i (för lite syra) fått ta plats både som fyllning och täckning. Jag älskar att använda samma komponent både till fyllning och spackling i tårtor. Det gör tårtbakandet så mycket enklare och smidigare. Jag menar, när man redan tycker att något är väldigt gott kan man ju lika gärna ha mycket av det i sitt bakverk.
Den här tårtan består av fluffiga vaniljbottnar, varvade och täckta med en härlig chokladfluff och som jag sedan dekorerat med massa härligheter som jag hittade i kyl och skafferi. Precis så som jag älskar att dekorera tårtor. More is more!
Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.
Tårtbotten: Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 4 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.
Om man skall baka tårtan dagen innan den skall ätas, ska man ha på chokladfluffet dagen innan eller ska man göra det samma dag som den skall ätas? ❤️
Redan dagen innan! Tårtan blir godare när bottnar och fyllningar får stå och gotta sig i kylskåpet över natten 🥰
Om man vill göra den tårtan glutenfri, ska man tillsätta något då?
Hejhej, jag har tyvärr inte prövat baka denna glutenfri ännu <3
Hej!
Om jag vill göra Nutella fluff, kan man byta ut chokladen mot nutella bara eller ska receptet göras om?
Vh/ Nashmil