Pinocchiokladdkaka – en pinocchiotårta i kladdkakekostym helt enkelt! Pinocchiotårta är en klassisk marängtårta med sockerkaksbotten och jag älskar den! Kärt barn har många namn och den kallas även för brittatårta, glömmingetårta och herrgårdstårta. Även om jag älskar originalet så var jag bara tvungen att ta fram en kladdkakeversion av denna ljuvliga klassiker. Kladdig vaniljkladdkaka, toppad med maräng, vispad grädde och färska jordgubbar.
Den ultimata pinocchiotårtan för dig som älskar kladdkaka eller som helt enkelt inte orkar göra pinocchiotårta på vanligt vis! Marängen toppas med hasselnötter eller mandelflarn men det är absolut inget måste. Är du allergisk, inte gillar nötter/mandlar eller bara inte har det hemma så kan du bara skippa det.
[…] Att baka pinocchiotårta som kladdkaka är också väldigt gott. Kolla in min pinocchiokladdkaka. […]
Ser fantastisk ut!! Hur gör man denna glutenfri?
Se längst ner i receptet <3
mums den ska jag göra
Oj oj oj denna måste jag göra som en uppdatering till midsommar 🤗
Haha tänkte precis att jag skulle baka den på torsdag så den blir parfect till midsommar skönt att det inte är bara jag som tänkte de fast ett år senare
Hej, jag har två äggvitor som jag sparat kan jag använda de?
Så länge de förvarats i kyl så funkar det 🙂
[…] alla varianter på pinocchiotårta som jag bakat genom åren: klassisk pinocchiotårta, pinocchiokladdkaka och pinocchiorulltårta, så slog det mig att det säkert skulle vara jättegott att göra en […]
I made it and everybody said it was the best cake they tried, thank you for the recipe! Big hug from Belgium
Oh thank you so much! 😍😍
Om bakplåtspappret är slut, går det lika bra att bara lägga i allt som vanligt i formen? Eller är det mer att smeten kan fastna och gå sönder? Kram
Mums! Kan man ersätta äggen i kladdkakesmeten med något? Min son är tyvärr allergisk mot ägg.
Hej! Har tyvärr inte provat baka den äggfritt än men om du testar dig fram får du gärna berätta hur det gick 🙂
Ser super god ut. Den måste testas. Undrar bara varför man har bakpulver i den vispade grädden?
Det gör att den håller sig lite stabilare 🙂
Ser fantastiskt ut, ska testa! Dock förstår jag inte riktigt steg 5 vad ” vispa upp äggvitorna till fasta toppar” betyder?
Hejhej! Tack så mycket 🙂 Det jag menar är att äggvitorna ska bli till ett vitt fast skum. Dvs, när du vänder bunken upp och ner så faller ingenting ut 🙂
Varför ska man vispa grädden med bakpuler????
Wow så underbart gott det ser ut den måste jag prova att baka.
Delar du på i mitten.
Hur många är det i
Alltså så underbart duktig du är.🥇
Går det att ta en springform som är 25 cm
Jag gjorde denna I form 25 cm och tyvärr blev tårtan mycket torr och tråkig. Gissar att du bör korta tiden.
Hejhej, det går bra – alla ugnar är olika så man får passa kakan när den är i ugnen. Kör man i en lite större form behöver den i regel gräddas en aning mindre ❤️
Kan man baka denna i en långpanna
Går kakan att förbereda dagen innan?
Hej! Varför är det 5,5 dl mjöl när det är glutenfritt? 2 dl mer? Är det alltid så när man byter ut vanligt vetemjöl mot glutenfritt att det ska vara mer än i grundreceptet? Mvh Maria
Hejhej! Ursäkta sent svar ❤️ Alla recept ter sig olika när det kommer till glutenfri variant, just detta recept behövde mer i förhållande till vanligt mjöl.
Hej! Jag bakade denna på Mors dag. Tyvärr så var kladdkakan alldeles för torr. Stämmer 35 min i ugn? Brukar ha mina kladdkakor i ugn 15-20 min.
Tänker dock testa igen och då ha den i ugnen 25 min. Undrar också över om det stämmer att det ska vara 5,5 dl glutenfritt mjöl? Tänkte testa glutenfritt nästa gång. Jag brukar använda samma mått av glutenfritt som ”vanligt” mjöl. 5,5 dl låter väldigt mycket?
Tack för fina och goda recept i övrigt!🍰😋
Skulle vilja testa denna kladdkaka men undrar om den går att frysa?
Hejhej! Det går att frysa in men marängen håller sig tyvärr inte krispig då ❤️
Varför en gnutta bakpulver? Inte i grädden el på jordgubbarna gissar att det kanske står fel🤔
Hejhej, det ska in i grädden! Läs mer här: https://mykitchenstories.se/perfekt-vispad-gradde-med-bakpulver/ 🥰
Hur långt innan går denna att göra om den förvaras i kylen, grädden o dekorationen gör jag såklart samma dag men tänker på sova kladdkakan. Ska göra den till midsommar 😊
Det är konstigt för att kladdkakan blir inte till något fastare i mitten så det blir bättre om man kör kladdkakan först i kanske 10 minuter sen på med marängen
Hur länge håller pinocchiokladdkakan i kylen?
Ser supergod ut!
Kladdkakan smakade gott men blev så lös så att den rann ut över tårtfatet. Borde nog ha gräddats lite längre eller så skulle den varit lite längre ner i ugnen eftersom marängen fick fin färg.
Kul att du gillade den trots allt! Alla ugnar är olika, ditt förslag låter som en god idé till nästa gång 🫶🏼