Pinocchiokladdkaka

Pinocchiokladdkaka – en pinocchiotårta i kladdkakekostym helt enkelt! Pinocchiotårta är en klassisk marängtårta med sockerkaksbotten och jag älskar den! Kärt barn har många namn och den kallas även för brittatårta, glömmingetårta och herrgårdstårta. Även om jag älskar originalet så var jag bara tvungen att ta fram en kladdkakeversion av denna ljuvliga klassiker. Kladdig vaniljkladdkaka, toppad med maräng, vispad grädde och färska jordgubbar.

Den ultimata pinocchiotårtan för dig som älskar kladdkaka eller som helt enkelt inte orkar göra pinocchiotårta på vanligt vis! Marängen toppas med hasselnötter eller mandelflarn men det är absolut inget måste. Är du allergisk, inte gillar nötter/mandlar eller bara inte har det hemma så kan du bara skippa det.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
pinocchiokladdkaka

Pinocchiokladdkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkladdkaka):
225 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3,5 dl vetemjöl
4 ägg

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker
0,5 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):
4 dl kylskåpskall vispgrädde
1 nypa bakpulver
250 g färska jordgubbar

Tips!

  • Gör din pinocchiokladdkaka glutenfri genom att ersätta vetemjölet med 5,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkladdkaka):
225 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3,5 dl vetemjöl
4 ägg

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker
0,5 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):
4 dl kylskåpskall vispgrädde
1 nypa bakpulver
250 g färska jordgubbar

TIPS!

  • Gör din pinocchiokladdkaka glutenfri genom att ersätta vetemjölet med 5,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.3 9 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
37 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] Att baka pinocchiotårta som kladdkaka är också väldigt gott. Kolla in min pinocchiokladdkaka. […]

Anette Enström
Anette Enström
4 years ago

Ser fantastisk ut!! Hur gör man denna glutenfri?

Last edited 4 years ago by Anette Enström
Agneta
Agneta
4 years ago

mums den ska jag göra

Lotta Thilander
Lotta Thilander
4 years ago

Oj oj oj denna måste jag göra som en uppdatering till midsommar 🤗

Noelle
Noelle
Svara till  Lotta Thilander
3 years ago

Haha tänkte precis att jag skulle baka den på torsdag så den blir parfect till midsommar skönt att det inte är bara jag som tänkte de fast ett år senare

Sibel
Sibel
4 years ago

Hej, jag har två äggvitor som jag sparat kan jag använda de?

trackback
4 years ago

[…] alla varianter på pinocchiotårta som jag bakat genom åren: klassisk pinocchiotårta, pinocchiokladdkaka och pinocchiorulltårta, så slog det mig att det säkert skulle vara jättegott att göra en […]

Ivona
Ivona
3 years ago

I made it and everybody said it was the best cake they tried, thank you for the recipe! Big hug from Belgium

Emma
Emma
3 years ago

Om bakplåtspappret är slut, går det lika bra att bara lägga i allt som vanligt i formen? Eller är det mer att smeten kan fastna och gå sönder? Kram

Sofia Nyquist
Sofia Nyquist
3 years ago

Mums! Kan man ersätta äggen i kladdkakesmeten med något? Min son är tyvärr allergisk mot ägg.

Angelica
Angelica
3 years ago

Ser super god ut. Den måste testas. Undrar bara varför man har bakpulver i den vispade grädden?

Jacqueline
Jacqueline
3 years ago

Ser fantastiskt ut, ska testa! Dock förstår jag inte riktigt steg 5 vad ” vispa upp äggvitorna till fasta toppar” betyder?

Päivi
Päivi
3 years ago

Varför ska man vispa grädden med bakpuler????

bichonehavanies@gmail.com
3 years ago

Wow så underbart gott det ser ut den måste jag prova att baka.
Delar du på i mitten.
Hur många är det i
Alltså så underbart duktig du är.🥇

bichonehavanies@gmail.com
3 years ago

Går det att ta en springform som är 25 cm

Siv
Siv
Svara till  [email protected]
2 years ago

Jag gjorde denna I form 25 cm och tyvärr blev tårtan mycket torr och tråkig. Gissar att du bör korta tiden.

bichonehavanies@gmail.com
3 years ago

Kan man baka denna i en långpanna

Ebba
Ebba
3 years ago

Går kakan att förbereda dagen innan?

Maria
Maria
2 years ago

Hej! Varför är det 5,5 dl mjöl när det är glutenfritt? 2 dl mer? Är det alltid så när man byter ut vanligt vetemjöl mot glutenfritt att det ska vara mer än i grundreceptet? Mvh Maria

Marie
Marie
2 years ago

Hej! Jag bakade denna på Mors dag. Tyvärr så var kladdkakan alldeles för torr. Stämmer 35 min i ugn? Brukar ha mina kladdkakor i ugn 15-20 min.
Tänker dock testa igen och då ha den i ugnen 25 min. Undrar också över om det stämmer att det ska vara 5,5 dl glutenfritt mjöl? Tänkte testa glutenfritt nästa gång. Jag brukar använda samma mått av glutenfritt som ”vanligt” mjöl. 5,5 dl låter väldigt mycket?
Tack för fina och goda recept i övrigt!🍰😋

Britt-Marie
Britt-Marie
2 years ago

Skulle vilja testa denna kladdkaka men undrar om den går att frysa?

Marie Abrahamsson
Marie Abrahamsson
2 years ago

Varför en gnutta bakpulver? Inte i grädden el på jordgubbarna gissar att det kanske står fel🤔

Tove Öhman
Tove Öhman
2 years ago

Hur långt innan går denna att göra om den förvaras i kylen, grädden o dekorationen gör jag såklart samma dag men tänker på sova kladdkakan. Ska göra den till midsommar 😊

Adam Straubhaar
Adam Straubhaar
2 years ago

Det är konstigt för att kladdkakan blir inte till något fastare i mitten så det blir bättre om man kör kladdkakan först i kanske 10 minuter sen på med marängen

Katarina
Katarina
1 year ago

Hur länge håller pinocchiokladdkakan i kylen?
Ser supergod ut!

Sara
Sara
1 year ago

Kladdkakan smakade gott men blev så lös så att den rann ut över tårtfatet. Borde nog ha gräddats lite längre eller så skulle den varit lite längre ner i ugnen eftersom marängen fick fin färg.

Tips!

  • Gör din pinocchiokladdkaka glutenfri genom att ersätta vetemjölet med 5,5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?