Saftig kokoskaka

En mjuk kaka mitt i veckan till eftermiddagskaffet är exakt det jag behöver för att orka resten av dagen. En mjuk kaka som ger mig extra lyckliga eftermiddagar är den här saftiga kokoskakan med smak av lime. Det är en mjuk kaka med med MYCKET kokos, limezest och en ljuvligt fräsch lime- och kokosfrosting på toppen. Den är så god!

Jag vet att jag har lyckats med ett recept när min kräsne make bråkar med mig om bitarna haha. Han ÄLSKAR kokoskaka och denna beskrev han som “kokoskaka deluxe”. Ett väldigt bra betyg om ni frågar mig ;).

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saftig kokoskaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (saftig kokoskaka):
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl kokosflingor
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (lime- och kokosflingor):
150 g färskost
75 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl florsocker
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (dekoration):
1 dl kokosflingor
rivet skal från 1 lime
blåbär

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (saftig kokoskaka):
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl kokosflingor
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (lime- och kokosflingor):
150 g färskost
75 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl florsocker
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (dekoration):
1 dl kokosflingor
rivet skal från 1 lime
blåbär

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Tillsätt kokosflingor, smält smör och rivet limeskal. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och dekoration.
  7. Vispa ihop färskost och smör till en krämig smet. Tillsätt florsocker och limezest, vänd försiktigt ihop till en jämn glasyr med hjälp av en slickepott.
  8. Bre på glasyren på kakan. Dekorera med kokosflingor, limezest och blåbär.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Tillsätt kokosflingor, smält smör och rivet limeskal. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och dekoration.
  7. Vispa ihop färskost och smör till en krämig smet. Tillsätt florsocker och limezest, vänd försiktigt ihop till en jämn glasyr med hjälp av en slickepott.
  8. Bre på glasyren på kakan. Dekorera med kokosflingor, limezest och blåbär.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?