Raspberry cheesecake cookies

Älskar ni också kakorna på Subway? Det gör jag och ibland är det nästan bara för kakan som jag äter mat där haha. För ett tag sen fick de in en ny smak, raspberry cheesecake och det är en ljus cookie med vit choklad, hallon och cheesecakefyllning. Så galet god! Och eftersom att jag int kan få nog av dessa kakor var jag bara tvungen att försöka ta fram ett eget recept på de här kakorna. Jag vågar nästan påstå att de är godare än de man köper. Hembakat är ju liksom alltid godast, ellerhur?

De här kakorna är precis som mitt andra recept på Subway cookies – härligt segmjuk insida och inget snålande med chokladen. Jag gillar när det är många chokladbitar i!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Raspberry cheesecake cookies

Portioner: 9

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakefyllning):
150 g färskost
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cookies):
150 g mjukt rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 medelstort ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150-200 g grovhackad vit choklad
60 g färska hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 9st

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakefyllning):
150 g färskost
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cookies):
150 g mjukt rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 medelstort ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150-200 g grovhackad vit choklad
60 g färska hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.
  2. Grovhacka den vita chokladen.
  3. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
  5. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bakpulver och salt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  7. Ha till sist i grovhackad choklad (spara lite till garnering) och färska hallon delad i bitar och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  8. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gör kakor av den.
  9. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  10. Dela degen i 9 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en matsked cheesecakefyllning i mitten, vik över kanterna och nyp försiktigt ihop det till en boll.
  11. Placera kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med avstånd då de flyter ut).
  12. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  13. Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet.
  14. Förvaras i lufttät burk, mörkt och svalt.
Steg för steg

Video
  1. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.
  2. Grovhacka den vita chokladen.
  3. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
  5. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bakpulver och salt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  7. Ha till sist i grovhackad choklad (spara lite till garnering) och färska hallon delad i bitar och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  8. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gör kakor av den.
  9. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  10. Dela degen i 9 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en matsked cheesecakefyllning i mitten, vik över kanterna och nyp försiktigt ihop det till en boll.
  11. Placera kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med avstånd då de flyter ut).
  12. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  13. Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet.
  14. Förvaras i lufttät burk, mörkt och svalt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
3 years ago

Måste jag ha i hallon??

Imaan
Imaan
Svara till  Miriam
3 years ago

Testa torka frukt

aisha
2 years ago

kan man göra utan fyllningen?

Anna
Anna
2 years ago

Vispar du ihop med elvisp eller för hand i de första stegen?

Emma
Emma
2 years ago

Gjorde dessa men med dubbel sats, succé! godaste kakorna jag ätit 😀

Isabelle
Isabelle
2 years ago

Hej använder du elvisp någon gång under hela bakningen?

Mikaela
Mikaela
2 years ago

Mina kakor flöt ut jättemycket och cheesecake fyllningen blev jätterinnig, rörde bara ihop det försiktigt ändå. De blev inte alls fina. Vad kan jag ha gjort för fel? 🙈

Elin
Elin
2 years ago

Hej! Kan man frysa in dessa?

Caroline
Caroline
2 months ago

Kan man frysa dessa? O sen låta de tina i rumstemperatur /kyl till kalaset ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?