Så här gör du:
- Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.
- Grovhacka den vita chokladen.
- Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
- Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
- I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bakpulver och salt.
- Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
- Ha till sist i grovhackad choklad (spara lite till garnering) och färska hallon delad i bitar och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
- Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gör kakor av den.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Dela degen i 9 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en matsked cheesecakefyllning i mitten, vik över kanterna och nyp försiktigt ihop det till en boll.
- Placera kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med avstånd då de flyter ut).
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
- Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet.
- Förvaras i lufttät burk, mörkt och svalt.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Måste jag ha i hallon??
Testa torka frukt
kan man göra utan fyllningen?
det går bra 😊
Vispar du ihop med elvisp eller för hand i de första stegen?
Hejhej, för hand 🥰
Gjorde dessa men med dubbel sats, succé! godaste kakorna jag ätit 😀
Hej använder du elvisp någon gång under hela bakningen?
Hejhej, nej – vänder ihop med sked/slickepott 🥰
Mina kakor flöt ut jättemycket och cheesecake fyllningen blev jätterinnig, rörde bara ihop det försiktigt ändå. De blev inte alls fina. Vad kan jag ha gjort för fel? 🙈
Hejhej, åh nej! Vad tråkigt 🥺 Två saker man behöver vara noga med är att inte blanda färskosten med florsocker och vaniljsocker för hårt eller för mycket, då detta gör att smeten blir för lös. Förvara den även i kylen under tiden du gör kakdegen. Det andra är att man ser till att låta kakdegen vara kyld i minst 30 minuter innan man gör kakorna ❤️ Hoppas att det blir bättre nästa gång och att det ska smaka, kram!
Hej! Kan man frysa in dessa?
Hejhej, det går jättebra ☺️
Kan man frysa dessa? O sen låta de tina i rumstemperatur /kyl till kalaset ?