Morotscheesecake

Alltså det här vädret som vi har fått i Stockholm! Jag blir lycklig i hela kroppen, får så mycket energi och vill göra varenda bakverk till ett enda stort blomsterarrangemang haha. Hur fin blev inte min morotscheesecake? Det ser ut som en liten blomsterkrans på toppen. Dekorationen är gjord på mixade oreokex, mynta och färska blåbär. Men hörrni, själva cheesecaken. Låt oss prata om den…

Saftig morotskaka botten toppad med härligt len och fräsch no bake cheesecake. Det här är den ultimata varianten på morotskaka för alla oss som älskar frostingen på morotskaka. Jag vill ju helst att det ska vara hälften kaka/häften frosting när jag bakar morotskaka och då förstår ni varför jag tycker om den här kombinationen av morotskaka och cheesecake.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.


Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Morotscheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

1,5 dl socker
2 stora ägg
3 stora finrivna morötter
0,75 dl brunt farinsocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel (andra tips på kryddor att ha i är ingefära och kardemumma)
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl matolja
600 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
rivet skal från 1 lime
färska blåbär, färsk mynta och 6-8 fint mixade oreokex att dekorera med

Tips!

  • Den här cheesecaken funkar utmärkt att frysa in utan dekoration flera veckor i förväg.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

1,5 dl socker
2 stora ägg
3 stora finrivna morötter
0,75 dl brunt farinsocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel (andra tips på kryddor att ha i är ingefära och kardemumma)
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl matolja
600 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
rivet skal från 1 lime
färska blåbär, färsk mynta och 6-8 fint mixade oreokex att dekorera med

TIPS!

  • Den här cheesecaken funkar utmärkt att frysa in utan dekoration flera veckor i förväg.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda rivna morötter och farinsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Fodra din springform med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du har på cheesecakelagret.
  9. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp, tar ca 5 min.
  10. Tillsätt rivet limeskal och florsocker. Vänd försiktigt samman till en kämn smet.
  11. Bre ut cheesecakefyllningen över morotskakan i springformen och ställ den i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme innan du lossar den från formen, dekorerar och serverar.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda rivna morötter och farinsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Fodra din springform med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du har på cheesecakelagret.
  9. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp, tar ca 5 min.
  10. Tillsätt rivet limeskal och florsocker. Vänd försiktigt samman till en kämn smet.
  11. Bre ut cheesecakefyllningen över morotskakan i springformen och ställ den i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme innan du lossar den från formen, dekorerar och serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
3 years ago

Gjorde denna i helgen och den var riktig saftig, krämig och god! Familjen tyckte den var toppen!

Tips!

  • Den här cheesecaken funkar utmärkt att frysa in utan dekoration flera veckor i förväg.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?