Segmjuka daimrutor

Vad får man om man kombinerar den drömgoda smaken av kolasnittar och den magiskt segmjuka konsistensen i chocolate chip cookies? Jo, segmjuka daimrutor. Alltså ni bara måste prova det här bakverket. Ni kommer inte att bli besvikna.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är en vanlig kaka eller småkaka. Kanske något däremellan. Vad heter det då? De är fantastiskt goda precis som de är men med en kula vaniljglass tar man den här kakan till en helt annan nivå.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Segmjuka daimrutor

Portioner: 12

Ingredienser

4 paket dubbeldaim à 56 g
250 g mjukt, rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
vaniljglass att servera daimrutorna med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

4 paket dubbeldaim à 56 g
250 g mjukt, rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
vaniljglass att servera daimrutorna med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en ugnsfast rektangulär form med måtten 20×32 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka daimchokladen.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
  5. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  9. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en ugnsfast rektangulär form med måtten 20×32 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka daimchokladen.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
  5. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  9. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
3 years ago

Hur länge håller sig dessa i kylskåpet? Eller bör man frysa dom? Tänkte baka dom 1vecka innan kalaset

Annika
Annika
2 years ago

Kan man gör dessa i muffin form?

Carola
Carola
2 years ago

Ser supergoda ut. Har du testat om de går att göra glutenfria? Vilket mjöl och mängd i så fall?

Matilda
Matilda
2 years ago

När jag gör dessa kakor så blir dom inte lika ljusa och fluffiga som dina kakor blir, vad gör jag för fel?

Mona
Mona
1 year ago

Alltså wow, allaahomma barik! Sååå underskattade kakor. Testade igår och gjorde halva mängden i en rund springform och måste säga att det blev bland det godaste jag bakat.

Melinda
Melinda
4 months ago

Kakan blir inte alls som på bilden ! Den blir kompakt och väldigt ”smörig” och tung. Har gjort exakt enligt receptet så det är lite märkligt.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?