Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm.
- Mixa kexen till ett fint smul, gärna med hjälp av en matberedare.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet tills du får en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ den i kylskåpet för att stelna. Under tiden kan du göra chokladmoussen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget.
- I en annan bunke vispar du upp grädden till mjuka toppar. Ta några klickar av den vispade grädden och blanda ner i chokladsmeten.
- Tillsätt sedan chokladsmeten till resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet på låg hastighet.
- Fördela chokladmoussen jämnt i pajskalet och ställ tillbaka den i kylskåpet för att stelna i minst 2 h.
- Vispa upp äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig skål av glas eller metall.
- Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
- Fortsätt vispa marängen på låg hastighet över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
- Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa på låg hastighet tills botten på bunken svalnat.
- Spritsa eller bre ut marängen på fyllningen och bränn av med brännare (inte ett måste).
- Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Så himla god gjorde den förra helgen
Vad kul 😍