Ett bullbak börjar oftast med att man är sjukt pepp på att baka bullar och lika ofta slutar det med att man inte orkar stå och rulla, forma och ha sig. Ibland behöver man baka riktigt många bullar på kortast möjliga tid. Och ja, ni vet säkert vart jag försöker komma med allt det här: kanelbullar i långpanna är livet! En deg som man kavlar ut i ett, brer på fyllning, viker och skär upp i rutor i långpannan. Så sjukt smidigt och galet saftigt sätt att baka bullar på.
Visst, formen är väl inte som man är van vid men principen är ju faktiskt bara den samma som en vanlig kanellängd. Så tänk er helt enkelt en väldigt bred längd som skärs i kvadrater istället för längder. Det här formatet på degen ger dessutom extra saftiga bullar. Och nu ska veta att jag är kräsen när det kommer till bullar. Jag tollererar inte minsta lilla torra parti i en bulle. Då har den misslyckats hos mig.
Tack för det bästa bulldegsreceptet ever! Trots att den upplevdes lite kletig i assistenten var den smidig och bra när den hamnade på bakbordet. En fundering bara…är det rätt mått angivna på innehållet till sockerlagen? Jag fick jäääääättemycket över? Nu väntar jag bara på att de skall kallna så jag kan provsmaka. 😋
Det ska bli så gott att baka detta
Ska det vara 5 msk kanel i fyllningen?