Inlägget är i annonssamarbete med Dansukker
Allting blir godare med lite kärleksmumsglasyr, ellerhur? Den här gången fick den ta plats på en saftig marockansk apelsinkaka! Det är ingen hemlis att choklad och apelsin är en riktigt vinnande kombination.
Den här apelsinkakan är en glutenfri klassiker i Marocko med riktigt intensiv och god apelsinsmak. Det är tack vare att man kokar ner en hel apelsin, och mixar till puré med skal och allting (ja, utan kärnorna förstås haha). Det gör kakan både saftig, porös och riktigt, riktigt god.
Dansukkers muscovadosocker ger även en fantastiskt god kolaton i apelsinkakan som binder ihop smakerna på ett helt ljuvligt sätt mellan kakan och glasyren. Ni bara måste prova!
Receptet ger 8-10 bitar och bakas i en kvadratisk form med måtten 25×25 cm eller i en rund form med diameter på 20 cm. En steg för steg-video på hur jag bakar den här kakan hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.