Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Riv mandelmassan fint och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
- Täck din långpanna med bakplåtspapper bred ut smeten i ett jämnt lager.
- Grädda botten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den fått en fin och gyllenbrun färg. Är den för ljus och mjuk så kommer du att få en kladdig botten som det inte går att skära fina bitar av.
- Låt botten svalna helt och hållet innan du brer på vispgrädden.
- Vispa samman vispgrädde och bakpulver fluffigt.
- Bred ut vispgrädden på botten.
- Klicka ut jordgubbskompotten och bre försiktigt över den på vispgrädden.
- Låt långpannan stå i kylskåpet medan du kavlar ut marsipanen.
- Pudra din arbetsyta tunt och kavla ut marsipanen tunt på den. Täck din långpanna med den. Klipp bort överflödet så att du får jämna kanter med hjälp av en sax.
- Låt prinsessbiskvin stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du tar ut den ur kylskåpet och skär upp den i bitar. Lättast är om du klipper marsipanlocket så som du vill ha bitarna och sedan skär ända ner i botten med en kniv efter linjerna du klippt.
- Jordgubbskompott: Lägg alla ingredienserna till jordgubbskompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
- Häll över jordgubbskompotten i en skål. Mixa den slät med stavmixer och låt den svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man göra botten dagen innan sen förvara den i kylen med plastfolie över, sedan göra resten av stegen samma dag som man ska äta den?
Planerar att baka dessa till min man som fyller år imorgon. Har förberett jordgubbskompotten. Nu återstår en sväng till affären för att inhandla det som återstår. Hoppas kunna göra lika fina som dina.
Vad fint, hoppas att det blev ett trevligt fika! 🤩
Var köper du din marsipan?
Bakhyllan i vanliga mataffärer 🥰