Så här gör du:
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den inte är glansig längre.
- Ta bort aluminiumfoliet och grädda det i ytterligare 15 minuter.
- Låt pajskalet svalna ordentligt innan du fyller det med kola.
- Seg kola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
- Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
- Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.
- Mjölkchokladganache och dekoration: Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka.
- Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet.
- Bre ut mjölkchokladganachen över kolan och dekorera med flingsalt och mjuka kolor.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej!
Kan man baka denna en dag i förväg och förvara i kyl?
Glad påsk!
Hejhej, det går jättebra! 🥰
Har bakat pajen och den var helt galet god😋 Väldigt mäktig så det blev en halv paj över, så undrar om den går att frysa in?
Hejhej, vad kul att ni gillade den! Det går jättebra att frysa in den 🥰