Under sommaren så har det inte varit särskilt många temadagar för bakverk och fikastunder men nu börjar de sakta men säkert komma igång igen! Först ut har vi rulltårtans dag dem 9/8, imorgon alltså.
Jag älskar rulltårtor för att de går så snabbt och enkelt att göra dem. Ett enkelt sätt att bjuda på tårta helt enkelt och kan bakas i sista minuten utan problem. Det har såklart blivit några rulltårtor med åren och därför tänkte jag tipsa er om mina 7 favoriter från arkivet.
Gillar ni den engelska pajen Banoffee pie som fylls med kola, banan och vispad grädde så kommer ni att älska den här rulltårtan! Det är ju lite speciellt det där med banan i bakverk. Antingen så gillar man det eller inte. Vad tycker du? Gillar du banan i bakverk?
Den här fluffiga godingen görs helt utan mejeriprodukter! Jag får inte nog av kakan till den här rulltårtan, det är bland det saftigaste jag har ätit och fyllningen går såklart att variera i oändlighet. Perfekt även för dig som är allergisk mot ägg- eller mjölk.
Om det ändå är rulltårtans dag så kan man lika gärna äta det till frukost också genom att servera den här barnlisgt goda och enkla pannkaksrulltårtan.
En annan variant på rulltårta är ju budapeststubbe. Den här godingen har en förföriskt segfrasig maräng som är nötfri. Så god, du bara måste testa!
Eller så kan du göra en variant på budapestrulle med CHOKLAD. Typ som kladdkaka och marängrulle i ett. Det vattnas i munnen bara jag skriver om den. Den är underbart god!
Eller så gör du helt enkelt bara en klassisk budapestrulle! Supergod och glutenfri den med såklart. Jag älskar att fylla mina budapestrullar med färska och syrliga bär. Vad fyller du helst din budapestrulle med?
7. Snickersrulltårta
Sist men absolut inte minst så har vi snickersrulltårtan. Den är galet god och består av fluffiga rulltårtsbottnar fyllda med seg jordnötsnougat, kola, jordnötter och massa choklad!