En krämig och god bakad blåbärscheesecake inspirerad av blåbärspaj – en blåbärspajcheesecake, helt enkelt!
Nu är blåbärssäsongen äntligen här! Varje år går jag och lilla familjen och plockar blåbär i skogen. Men det blir inte så mycket kvar att baka med för vi har oftast ätit upp det mesta på vägen hem haha! Hursomhelst så finns det massor med gott att baka med blåbär och förutom alla de blåbärsrecept jag har på bloggen så kommer jag med ytterligare ett smarrigt tips. Nämligen en krämig blåbärscheesecake med havresmul. Som en hybrid mellan smulpaj och cheesecake där blåbären tar hela bakverket till nya höjder. Jag ÄLSKAR syrligheten!
En cheesecake/paj i det här formatet är ju himla smidigt att ta med sig på picknick. Vem behöver vaniljsås eller vaniljglass när man har en inbakad och galet krämig vaniljcheesecake i pajen? Mums!
Har du inte tid att göra en bakad cheesecake men ändå vill göra en blåbärscheesecake? Då tycker jag att du ska kolla in min sista minuten-blåbärscheesecake som serveras i glas. Du hittar receptet HÄR!
[…] kylen. Nu när jag har semester och blåbär hitta jag tiden och provade Camilla My kitchen storys, krämiga blåbärscheesecake med havresmul. Den blev verkligen så krämig och […]
Kan man skippa grekisk yoghurt eller byta den mot annat? Tips på det?
Undrar med om en kan byta den mot något annat? Typ creme freich, vanlig fil / yoghurt? 🤔
Låter galet gott! 🙂 Kan jag ta något annat istället för citronskal, eller hoppa över det? (Citrusallergi…)
Bara att utesluta citronskalet om du vill 🙂
Om det är frysta blåbär ska man Tina upp de innan eller bara lägga i frysta
Lägg i dem när de fortfarande är frysta 🙂
Om man har bara har en varmluftsugn fast man har ångfunktion på denna är det något att rekommendera? Så sugen på att prova.
Visst borde man kunna frysa denna? Blev supergod!!
Funkar utmärkt 🙂
Visst borde en kunna ta blåbär och hallon? 🙂
Ja 😍😍
Är denna godast att server kall eller rumstempererad? 🙂
Kall 😀
Kan man använda frysta hallon istället, eller ta lite hallon blandat med blåbär?
Hej camilla
Vad händer om fyllningen blir löst? Funkar de ändå? Min blev löst efter tillsättning av äggen🙈 Mvh Neda
Den är väldigt lös innan man gräddar den 🥰
Om man vill göra den glutenfri har du skrivit att man ska dubbla det glutenfria mjölet i smuldegen. Ska man även dubbla mjölet som är i själva fyllningen?
Hej!
På bilderna ser inte springformen fodrad ut? Eller är det bara botten som ska fodras? Kakan ser verkligen fin ut, ska prova nu när blåbären är plockade😊
Hejhej! Men bör med fördel fodra springformen för att få loss cheesecaken så enkelt som möjligt 🥰
Går det att frysa denna ?
Hejhej, det går jättebra!🥰
Den luktande så gott 🤩🤩 den ligger på kylning i kylen så ska smaka ikväll
Hej hej, på denna sidan står det 250 g blåbär i fyllningen men på bakakutens App står det 150 vilket stämmer? 🙂
Går det bra att använda crème fraiche istället för turkisk yoghurt? 🙂