Saftiga toscamuffins med kolagömma

Det finns en hel del härliga facebook-grupper med inriktning mot bakning. Saknar man inspiration, har någon fråga eller bara vill gotta sig i vad andra har bakat så är dessa grupper the place to be! Jag har faktiskt en alldeles egen grupp där några av er är med. Bakning för alla! heter den och ni får hemskt gärna gå med där om ni inte redan är det. Varför jag nu tar upp det här med grupper är för att tanken egentligen var att jag inte skulle baka idag. De kommande veckornas recept är redan fotade och klara så att jag ska kunna fokusera på lite annat både i jobbväg och i “slappna av väg”. Men så gick jag in i en av de här grupperna och en tjej, Razan Alrayyes, frågade efter recept på Toscamuffins med kolagömma. Alltså, jag var såld redan vid “toscamuffins” och fick direkt en idé om du den här genialiska idén skulle införlivas.

Ja ni ser ju själva hur goda dem ser ut! Just som jag trodde att mitt grundrecept på muffins var så saftiga som de kunde bli så blev den tanken motbevisad så fort de fick toscaglasyr på sig. De riktigt smälter i munnen! En fröjd för smaklökarna. Och den där kolagömman, oh my…

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saftiga toscamuffins med kolagömma

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (saftiga kardemummamuffins med kolagömma):
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 burk dulce de leche à 397 g

Ingredienser (toscaglasyr):
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 grovhackade nötter eller kokosflingor (jag använe grovhackad sötmandel och hasselnötter)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (saftiga kardemummamuffins med kolagömma):
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 burk dulce de leche à 397 g

Ingredienser (toscaglasyr):
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 grovhackade nötter eller kokosflingor (jag använe grovhackad sötmandel och hasselnötter)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet. Enklast och minst kladd blir det om du fyller en spritspåse med smeten och spritsar ner smeten i
    muffinsformarna.
  6. Fyll en spritspåse med dulce de leche. Tryck ner den i mitten på varje muffins och fyll med kolakrämen.
  7. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Toscaglasyr: Smält smöret i en kastrull.
  9. Tillsätt resten av ingredienserna förutom nötterna och rör om till en jämn smet.
  10. Låt toscasmeten koka upp under omrörning tills den tjocknat och ha sedan i de grovhackade nötterna. Blanda till en jämn smet.
  11. Toppa muffinsen med toscaglasyren och grädda dem i ytterligare 5 minuter på 175 grader i mitten av ugnen tills toscan fått lite färg.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet. Enklast och minst kladd blir det om du fyller en spritspåse med smeten och spritsar ner smeten i
    muffinsformarna.
  6. Fyll en spritspåse med dulce de leche. Tryck ner den i mitten på varje muffins och fyll med kolakrämen.
  7. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Toscaglasyr: Smält smöret i en kastrull.
  9. Tillsätt resten av ingredienserna förutom nötterna och rör om till en jämn smet.
  10. Låt toscasmeten koka upp under omrörning tills den tjocknat och ha sedan i de grovhackade nötterna. Blanda till en jämn smet.
  11. Toppa muffinsen med toscaglasyren och grädda dem i ytterligare 5 minuter på 175 grader i mitten av ugnen tills toscan fått lite färg.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?