I min senaste live bakning på Instagram när vi bakade min mandelmarängtårta med lemon curd och vispad hallonpannacotta så var det en av er följare som tipsade mig om kärleksmums med mjölkchokladganache som glasyr. Jag minns inte vad du, geniet bakom denna idé heter men du får hemskt gärna hojta till i kommentarsfältet om du känner igen dig. För det här är bland det godaste jag ätit i kärleksmumsväg.
Just när det kommer till kärleksmums så är jag väldigt kräsen när det kommer till just glasyren. Är den för söt så tycker jag att hela kakan är förstörd. Genom att skippa den klassiska glasyren med florsocker och istället gör dem här lena mjölkchokladganachen med kaffesmak så blir det perfekt balans på sötman. Ni bara måste testa! Jag som hellre väljer mörk choklad framför mjölkchoklad tyckte inte alls att det blev för sötsliskigt.
Och kan vi bara ta en stund och prata om kakan. Alltså den är sååå saftig! Riktigt fluffig och bara smälter i munnen. Jag kör alltid efter mitt grundrecept när det kommer till kärleksmums just för att det aldrig sviker mig. Saftig och fluffig kaka varje gång!