Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter på 20 cm.
- Pajskal: Smält smöret i en kastrull.
- Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
- Chokladtryffel: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
- Häll upp grädden i en kastrull och värm upp. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka.
- Häll över grädden på chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn chokladtryffelsmet.
- Häll upp chokladtryffeln i pajskalet. Ställ tillbaka den fyllda pajen i kylskåpet och vänta med att dekorera tills chokladtryffeln börjat tjockna så att inte dekorationerna sjunker ned för mycket.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går det bra att använda en 23 cm form också? 🙂 🙂
Det går bra😊
Toppen, tack😍
Ska man ta bort chokladen från Ballerina kexen och mixa endast kexen?
Hejhej, nej du mixar hela kakan 🥰
Hur länge ungefär behöver den stå i kylen för att tryffeln ska tjockna ?
By the way, du gör så goda bakverk !!