No bake chokladtryffelpaj

nobaketryffelpaj1

Man kan aldrig gå fel med en no bake paj! Den här gången har jag tagit fram en variant med ballerinakex i pajskalet som jag har fyllt med en len chokladtryffel och sedan dekorerat med allt möjligt gottis som jag hittade i mina köksskåp!nobaketryffelpaj2nobaketryffelpaj3

En enkel och god paj som defintivt blir en snackis under fikabjudningen. Sprött chokladpajskal mot len chokladfyllning och någon syrlig topping. Det kan ju bara inte gå fel!nobaketryffelpaj4nobaketryffelpaj5

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake chokladtryffelpaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
75 g smör
190 g ballerinakex (1 paket)

Ingredienser (chokladtryffel):
250 g mörk choklad (70%)
2,5 dl vispgrädde
ballerinakex, färska bär och choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
75 g smör
190 g ballerinakex (1 paket)

Ingredienser (chokladtryffel):
250 g mörk choklad (70%)
2,5 dl vispgrädde
ballerinakex, färska bär och choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter på 20 cm.

  1. Pajskal: Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  4. Chokladtryffel: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka.
  6. Häll över grädden på chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn chokladtryffelsmet.
  7. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet. Ställ tillbaka den fyllda pajen i kylskåpet och vänta med att dekorera tills chokladtryffeln börjat tjockna så att inte dekorationerna sjunker ned för mycket.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter på 20 cm.

  1. Pajskal: Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  4. Chokladtryffel: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka.
  6. Häll över grädden på chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn chokladtryffelsmet.
  7. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet. Ställ tillbaka den fyllda pajen i kylskåpet och vänta med att dekorera tills chokladtryffeln börjat tjockna så att inte dekorationerna sjunker ned för mycket.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
Ida
2 years ago

Går det bra att använda en 23 cm form också? 🙂 🙂

Ida
Ida
Svara till  camillahamid
2 years ago

Toppen, tack😍

Sham
Sham
2 years ago

Ska man ta bort chokladen från Ballerina kexen och mixa endast kexen?

Caro
Caro
2 years ago

Hur länge ungefär behöver den stå i kylen för att tryffeln ska tjockna ?
By the way, du gör så goda bakverk !!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?