Äntligen fredag! Mysigaste dagen på veckan för mig då det innebär sovmorgon och heldag med båda barnen. På kvällen blir det fikamys med den här sötsyrliga citronkladdkakan med vit choklad! Perfekt kladdig och med massor av citronsmak. Precis så som en sånhär kladdkaka ska vara! Typ som lemon curd i kladdkaka-format.
Ganache-toppingen med vit choklad är verkligen perfekt mot den syrliga kladdkakan. Ganache är så himla tacksamt att göra och dekorera med. Du behöver bara två ingredienser för att göra den och när den nått rätt konsistens i kylskåpet är den redo att användas. Vill du inte spritsa den på kladdkakan så funkar det utmärkt att bara bre på den.
Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar. Som många andra kladdkakor så är den absolut bäst dagen efter. Jag rekommenderar därför att ni bakar den kvällen innan den ska serveras.
Hej! Ska göra denna kaka idag men all vit choklad från marabou är slut. Funkar det med bakchoklad? 😬
Funkar ☺️
Hej! Går den här frysa?
Hejhej, det går bra! ☺️