Kladdig kladdkaka med len dulce de leche-pannacotta. Kola och choklad i en härlig kombination.
Kladdkakans dag den 7 november närmar sig med stormsteg och inför detta måste ju såklart en som bloggar om bakning förbereda sig för fullt! Min senaste kladdkaka är denna goding toppad med dulche de leche pannacotta. Som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche, färska hallon, physalis och lite flingsalt så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?
Det här är en supergod, lyxig kladdkaka deluxe, extra allt. En perfekt kladdkaka att göra om man vill göra något tårt-liknande men som inte alls är lika svårt som en tårta. En kladdkaketårta, helt enkelt!
Längst ner i receptet hittar du tips på hur du gör den glutenfri, äggfri och helt vegansk.
Ska dulche halva burken vara i botten smeten?
hälften ska vara i smeten och hälften ska dekoreras med 🙂
Kan man göra pannacottan med gelesocker istället för agar agar eller blir det mycket bättre med just agar agar? Ska göra redan i helgen, ser fantastiskt ut!
har inte testat men risken blir att det blir för sött då gelesocker även innehåller socker <3
Hej Camilla,
tack för alla recept och tips. Du är så duktig 😊
Har bakat den här kladdkakan med dulce de leche och det blev succé. Fått komplimanger från kollegor, nära och kära.
Köpte din bok Baka utan ugn och undrar om du tänker på att sälja boken på engelska också (kanske finns redan, har inte hittat den i så fall). Vill skicka den som present till några kompisar utomlands.
Många hälsningar 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar! Tack snälla fina du, vad glad jag blir av att höra detta! Boken finns idag tyvärr inte på engelska – men man vet aldrig 😉 Och vad fin din paj blev! Mums 😍
Hej kan man använda vanligt gelatin?
Hejhej! 1 tsk agar agar pulver motsvarar ca 5 gelatinblad 🙂
Hej, tack för alla fantastiska recept du delat med dig av! Jag kommer välja enbart kakor och tårtor från dig till mitt kommande 40-års kalas😀 Jag undrar om det går bra att göra kladdkakan i förväg och frysa in den och sedan göra ”täcket” när den är tinad? Tror du den behåller sin kladdighet?
Hejhej! Förlåt för sent svar, tack själv fina du! Det går jättebra att frysa in kladdkakan <3
Vad är Agar agar pulver ?
Ett växtbaserat alternativ till gelatin 🙂
Hej, hur stor form använder du för receptet?
Hejhej, förlåt för sent svar. I detta recept använde jag en 20 cm form 🙂
Gjorde denna, den blev sååå god!. Eftersom jag inte hann vänta att den ska bli hel kall, för att lägga på pannacottan. Då blev det lite spår efter värme därför smälte jag choklad över. Choklad räddar allt
Men wow vilken fin! Jag håller med, choklad räddar verkligen allt! 😍
Skulle man kunna göra både kladdkakan och toppingen 2 dagar innan man ska äta den och ha den i kylskåpet?
Absolut 😍
Kan man använda vegegel istället för agar agar pulver?? ❤️
Hejhej, ja – enklast är om man följer instruktionerna på förpackningen 😊
Kan man använda sötad kondenserad mjölk?
Om man har gelatinpulver istället för agar agar, kan man ändå följa ditt recept då (men dubbla mängden pulver) och tillsätta allting i kastrull och koka upp? 🙂
Hejhej, det går bra. Följ anvisningarna på paketet 😊
En fråga, går det att frysa kladdkakan med pannacottan samt garneringen med dulce de leche?
Hejhej, det går bra 😊