Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna i matbutikerna hintar ändå om någon sorts vår. Allt från bär till rabarber finns det massor av vilket är en dröm för mig som hemmabagare. Det som jag älskar med vår och sommarsäsongen är att råvarorna är så färgsprakande! Vädret till trots (hej hagel och SNÖ?!) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök. Självklart med lite vaniljsås till som pricken över i:t.
Hemligheten bakom den här kakans saftighet ligger i att jag har proppat smeten full med mandelmassa. Dessutom tillför den en härligt nötig smak till kakan.
Vaniljsåsen är gjord enligt mitt recept på vaniljkräm men med 3 dl mjölk istället för 2,5. Receptet på kakan bakade jag i en mindre rektangulär form (20 x 30 cm) vilket ger 8 bitar, men receptet nedan är för en stor form. Ska du också baka i en mindre form är det bara att halvera receptet.
Sååå god och saftig, mumma!!!
Kul att du gilla den 😍 tack!