En babyblå tårta till en bornshower med baby feet tema! Bottnarna är enligt tre-lika receptet. Nedre våningen fyllde jag med päronmousse och vaniljkräm och i övre våningen hade jag hallongrädde (mosade hallon blandade med uppvispad grädde). Som vanligt spacklade jag med italiensk marrängsmörkräm. Tårtan är för ovanlighetens skull täckt i marspian 🙂
Ingredienser (päronmousse – 1 lager):
3 burkar à 125 g päronpure (barnmat)
1 paket à 375 g gelesocker multi
4 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Värm upp päronpuren i en kastrull och häll i gelesockret. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter medan du rör om hela tiden.
2. Häll över päronmoset i en skål och låt stå i kylskåp tills den blivit helt kall.
4. Vispa upp grädden och tillsätt sedan päronmoset under fortsatt vispning.
5. Låt stå i kylskåp i ca 2 timmar så den sätter sig ordentligt innan du har den i din tårtbotten.
så fin
Tack! 🙂